O NAMA

Ukoliko ste ljubitelj poslastica naš portal je pravo mjesto za Vas!

Bilo da ste hobista ili profesionalac, na našem portalu možete pronaći sve što vas zanima iz svijeta poslastičarstva. Svaka slatka priča započinje sa inspiracijom, održava se edukacijom i napreduje sa motivacijom! Trudit ćemo se da vam kroz ove oblasti približimo trendove, novitete i prenesemo znanje koje možete iskoristiti. Upoznat ćemo vas sa majstorima slatke umjetnosti i poslastičarnicama iz čitavog regiona. Predstavit ćemo vam kompanije koje doprinose lakšoj i kvalitetnijoj izradi poslastica….i još mnogo, mnogo toga.
Ipak, pored dobrih tekstova, stručnog tima i prelijepih fotografija, naša najbitnija misija je da se na portalu osjećate prijatno i da zajedno uživamo na ovom slatkom mjestu.

Budite dio naše slatke priče!

Naš tim

Branka Vukčević

Urednica portala Moya. Nakon dvanaestogodišnjeg iskustva rada u poslastičarstvu, svoje znanje je pretočila u malo drugačiju priču koja može koristiti svima. Na samom početku se susrela sa nedostatkom edukativnog materijala, što ju je primoralo da uz improvizaciju i upoznavanje sa određenim alatima i sirovinama postiže željene efekte ukrašavanja. Izazov koji joj je predstavljalo minimalno znanje iz oblasti poslastičarstva, prerastao je u motivaciju koja ju je uz veliki trud i rad dovela na nivo vrhunskih majstora.

Njen današnji brend Moya potekao je od prethodnog imena Moja slatka radionica sa kojim je bila prepoznatljiva u regionu a i šire. Prije pet godina je počela sa edukacijama iz osnova dekorisanja, aktuelnih tehnika i modelovanja figura. Njene obuke u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori su uvijek rado posjećene jer pored edukativnog sadržaja polaznici dobijaju pregršt informacija na temu organizacije posla. Sa porodicom živi na primorju Crne Gore u malom mjestu Sutomoru.

Ilona Radović

Pastry šef porijeklom iz Rusije, iz jednog od najljepših gradova na svijetu, Sankt Petesburga. U Crnu Goru ju je dovela ljubav, a zadržala prelijepa priroda i more. Ljubav prema poslasticama joj je usađena od najranijeg djetinstva, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će se tom putu profesionalnije posvetiti. Prvi master class kod Nine Tarasove joj je najbolje predstavio u kakvu avanturu se upušta. Poslije Nine, pohađala je master calss-ove poznatih šefova kao što su Dinara Kasko, Hans Ovando, Frank Haasnoot, Jordi Bordas, Cedric Grolet, Ilnaz Iskakov, Olga Penioza, Emmanuel Hamon. Emocije su joj glavni pokretač, najviše voli da gleda lica ljudi dok degustiraju njene poslastice. Više o Iloni pročitajte u rubrici Savremeno poslastičarstvo.

Sara Nikolić

Poslastičar - prezentator firme Dolcefreddo iz Beograda. Nakon srednje Ugostiteljsko turističke škole, smer poslastičar, nastavila je kroz posao sa nadogradnjom svog znanja da bi približila klijentima prednost sirovina koje njena firma distribuira (Mec3, Irca i Joygelato). Sara će nam objasniti poslastičarske crtice u istoimenoj rubrici kao i upoznati sa prednostima gotovih sirovina.

Tina Vesić

Po profesiji iz informatičke struke, ali po srcu poslastičar. Pisanje o hrani i receptima su njen svojevrstan dnevnik učenja o poslastičarstvu, kao i prozor u kreativni svijet. Vjeruje u pristupačnost na svim nivoima, kao i održivost, što se vidi u receptima koje stvara. Počelo je kao hobi, ali se razvilo u ogromnu ljubav! Uz Tinu i rubriku Zdrave poslastice , bolje ćemo upoznati veganski svijet i naučiti kako da podjednako uživamo u poslasticama drugačijeg sastava.

Anamarija Simeunović

Nakon Hrvatske, rodne Slavonije, životni put ju je odveo u Njemačku gdje poslednjih tri godine kreira svoje poslastice. U slatki svijet je ušla sasvim slučajno, na predlog prijatelja i uz svakodnevno učenje i istraživanje odlučila je da svoje znanje podjeli sa svima kojima je pomoć potrebna. Administrator je u grupi Tajne slastica , jedne od najdobronamjernijih zajednica ljubitelja slatke umjetnosti na društvenim mrežama.

Anđela Bulajić

Anđela je rođena 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a zatim je završila studije pozorišne produkcije na Fakultetu savremenih umjetnosti u Beogradu. Bila je član književnih kružoka iz Beograda, gdje je čitala svoju poeziju. Članica je Foruma mladih pisaca KIC-a ,,Budo Tomović''. Pjesme su joj objavljene u šestom, sedmom i osmom zborniku mladih pisaca KIC-a, u elektronskom izdanju Vavilonske biblioteke, Čovjek- časopis, Kuš časopis, u zborniku Rukopisi 44 i 45, u zborniku biblioteke Slovo Ćirilovo. Radi u televiziji na poziciji producenta.