O NAMA

Ukoliko ste ljubitelj poslastica naš portal je pravo mjesto za Vas!

Bilo da ste hobista ili profesionalac, na našem portalu možete pronaći sve što vas zanima iz svijeta poslastičarstva. Svaka slatka priča započinje sa inspiracijom, održava se edukacijom i napreduje sa motivacijom! Trudit ćemo se da vam kroz ove oblasti približimo trendove, novitete i prenesemo znanje koje možete iskoristiti. Upoznat ćemo vas sa majstorima slatke umjetnosti i poslastičarnicama iz čitavog regiona. Predstavit ćemo vam kompanije koje doprinose lakšoj i kvalitetnijoj izradi poslastica….i još mnogo, mnogo toga.
Ipak, pored dobrih tekstova, stručnog tima i prelijepih fotografija, naša najbitnija misija je da se na portalu osjećate prijatno i da zajedno uživamo na ovom slatkom mjestu.

Budite dio naše slatke priče!

Naš tim

Branka Vukčević

Urednica portala Moya. Nakon desetogodišnjeg iskustva rada u poslastičarstvu, svoje znanje je pretočila u malo drugačiju priču koja može koristiti svima. Na samom početku se susrela sa nedostatkom edukativnog materijala, što ju je primoralo da uz improvizaciju i upoznavanje sa određenim alatima i sirovinama postiže željene efekte ukrašavanja. Izazov koji joj je predstavljalo minimalno znanje iz oblasti poslastičarstva, prerastao je u motivaciju koja ju je uz veliki trud i rad dovela na nivo vrhunskih majstora.

Njen današnji brend Moya potekao je od prethodnog imena Moja slatka radionica sa kojim je bila prepoznatljiva u regionu a i šire. Prije dvije godine je počela sa edukacijama iz osnova dekorisanja, aktuelnih tehnika i modelovanja figura. Njene obuke u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori su uvijek rado posjećene jer pored edukativnog sadržaja polaznici dobijaju pregršt informacija na temu organizacije posla. . U skladu sa situacijom koju nam je nametnula pandemija, poslednjih godinu dana održava i online radionice, na kojima prisustvuju polaznici sa raznih krajeva svijeta.

Sa porodicom živi na primorju Crne Gore u malom mjestu Sutomoru.

Ilona Radović

Pastry šef porijeklom iz Rusije, iz jednog od najljepših gradova na svijetu, Sankt Petesburga. U Crnu Goru ju je dovela ljubav, a zadržala prelijepa priroda i more. Ljubav prema poslasticama joj je usađena od najranijeg djetinstva, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će se tom putu profesionalnije posvetiti. Prvi master class kod Nine Tarasove joj je najbolje predstavio u kakvu avanturu se upušta. Poslije Nine, pohađala je master calss-ove poznatih šefova kao što su Dinara Kasko, Hans Ovando, Frank Haasnoot, Jordi Bordas, Cedric Grolet, Ilnaz Iskakov, Olga Penioza, Emmanuel Hamon. Emocije su joj glavni pokretač, najviše voli da gleda lica ljudi dok degustiraju njene poslastice. Više o Iloni pročitajte u rubrici Savremeno poslastičarstvo.

Ivona Aladrović

Kada od malih nogu zaneseno slušate radio emisije i spavate uz uključen radio aparat, neminovno je da ćete početi da maštate da se nađete u gluvoj sobi sa slušalicama na ušima, mikrofonom i cijelim Univerzumom u etru ispred vas… Njen san se ostvario baš kada je postala punoletna i od tog doba plovi u novinarskim okeanima, usmjeravajući jedra od riječi do sigurnih luka… Do sada se nije usidrila nigdje za stalno, već obilazi novinarske vode ploveći do vaših srca… Uz Ilonu ćemo proputovati kroz vijekove, obilazeći razne kulture u rubrici Vremeplov.

Sara Nikolić

Poslastičar - prezentator firme Dolcefreddo iz Beograda. Nakon srednje Ugostiteljsko turističke škole, smer poslastičar, nastavila je kroz posao sa nadogradnjom svog znanja da bi približila klijentima prednost sirovina koje njena firma distribuira (Mec3, Irca i Joygelato). Sara će nam objasniti poslastičarske crtice u istoimenoj rubrici kao i upoznati sa prednostima gotovih sirovina.