Eating Art- Yasmina Baouia

 

 

Alan Ford je italijanski strip koji su napravili Max Bunker (Luciano Secchi) i Magnus (Roberto Raviola) 1969. godine. Ova satirična priča o klasičnim tajnim agentima, praćena nadrealizmom i crnim humorom koje su vezane za realnost zapadnog društva postiže ogroman uspijeh u Jugoslaviji, gdje je bio i ostao jedan od najpopularnih stripova ikada. Citate simpatične družine, nesposobne i lijene ali u isto vrijeme i inteligentne i lukave, koja živi na rubu egzistencije u jednoj njujorškoj cvjećari, koriste se i dan danas... 

 

 

 

Simpatičnog starca, velikog ciciju koji je uvijek gladan novca, poznatijeg pod imenom Broj 1 ali koga iz strahopoštovanja zovu - njegova visost, maestralno je izvela Yasmina Baouia. 

Kada je nakon studija, došla u Beograd iz rodnog Alžira bavila se raznim poslovima, koji su na neki način doprinjeli da stekne dovoljno znanja o koncepciji i proporcijama crtanih likova i lakše razvije i usavrši zanat modelovanja od šećerne mase, koji je u to vrijeme na našim prostorima bio totalna nepoznanica.  Nakon nekog vremena u svoju ponudu je uvrstila i edukacije modelovanja figura kako u Beogradu tako i u Evropi, koje su doprinjele napretku ove oblasti u regionu. 

 

 

Fotografije: Yasmina Baouia

Povezani članci