Najpopularniji američki krem 

 

 

Glavni sastojci američkog  puterkrema su maslac i šećer sa dodatkom malo mleka ili slatke pavlake. Zbog količine šećera, on spada u najslađi puterkrem. Evropske varijacije se prave sa jajima dok američki samo sa maslacem. Ako izuzmemo loše priče o njemu, da je neukusan ili presladak, uzmimo u obzir da mnogi koriste zamene koje nekom proizvodu daju loš glas. Umesto maslaca se koriste biljna hidrogenizovana ulja sa još većom količinom šećera kako bi se zamaskirao ukus.

 

 

Kao što se pokazalo i ranije, nekad je najteže napraviti jela i slatkiše sa malo sastojaka jer zahtevaju preciznost i tačno praćenje tehnike. Mnogo sastojaka ume da zamaskira nedostatak umeća. Setite se nekih starih jela koju su vam bake pravile i da ne umete da ih ponovite iako su vrlo jednostavna i znate recept. Naizgled jednostavan recept, umutite maslac i šećer i eto brzinskog fila, dobija novu dimenziju sa načinom mućenja.

 


 

RECEPT:

250 g maslaca

450g šećera u prahu

2 kašike mleka (ili 60 ml slatke pavlake)

1 gram soli

kašika vanila ekstrakta

 

Maslac sobne temperature stavite u posudu za mikser i mutite na najbrže puna tri minuta. Dodajemo vazduh u maslac. Napravite dve pauze u mućenju kako biste skinuli sa špatulom neumućen maslac sa ivica posude. Sada dodajte šećer u prahu. Počnite da mutite najsporijom brzinom da vam se šećer ne bi razleteo po celoj kuhinji, a ne samo po vama. Kada vidite da se sjedinio sa  maslacem povećajte brzinu, dodajte vanillin ekstrakt na vrh kačičice soli i 60 ml mleka ili slatke pavlake. . Mutite 7 minuta. Možete odmah da ga koristite.

Čuvajte ga u frižideru u dobro zatvorenoj posudi. Ponovo ga kratko umutite.

 

IDEJA: Za čokoladni puterkrem dodajte još 80 g kakao pudera.

 

 

 

 

 

Moya magazin 

Fotografije: preppykitchen.com 

 

 

Povezani članci