Unikatni radovi majstorice neobičnog umjetničkog imena

 

      Kumiko Murakami - Biljanino umjetničko ime, je spoj od imena njenog omiljenog pisca i omiljenog lika iz njegove knjige “Hronika ptice navijalice”. Kao i sam Murakami i Biljana je ljubitelj fikcije koja spaja realističan svijet sa fantazijom.

Biljana se rodila u Makedoniji, u Bitolju, 80 - tih godina pa voli za sebe da kaže da je dijete Jugoslavije.  Ljubav prema slikarstvu, odvela ju je u Bugarsku na Nacionalnu Akademiju Umjetnosti, koju je završila 2007. godine. Nakon godinu dana, kada je krenula da traži posao - vidjela je oglas da jedna poslastičarnica traži skulptora za izradu torte!? Silno iznenađena, pomalo i iz radoznalosti prijavila se za posao i susrela se sa  potpuno novim vidom umjetnosti. Upoznavanje sa izradom torti i svijetom dekorisanja, preko izrade figura i šećernih ukrasa probudila je u njoj neka nova interesovanja i otvorilo nove mogućnosti. Sa lakoćom je modelovala princeze i superheroje uživajući u čaroliji stvaranja.

       Nakon nekog perioda uspjela je da se osamostali i da priušti sebi slobodu za kojom traga svaki umjetnik. Kroz nekoliko fantastičnih međunarodnih kolaboracija upoznali smo umjetničku crtu autorke, koja kako kaže voli raditi neke nove neobične teme, protkane fantazijom i bizarnošću.  Fantastični radovi za “Tribute to Sri Lanka”, “Pawfectly Dog-licious”, “Art of Pottery”, “Free Expo Chalenge” i  “In the Realm of Mermaids” su dočarali vještine ove umjetnice i na najbolji način predstavili široj publici. S nestrpljenjem isčekujemo sa kojim djelom će se predstaviti na međunarodnom takmičenju Cake de la Cake, na kojem bi voljela prvenstveno da se upozna sa virtualnim koleginicama iz našeg regiona.

                    Iako nije ni sanjala da će kuhinja biti njen atelje, mnogo voli ovaj posao i ne bi mogla da zamisli da se bavi nečim drugim. Uz veliku podršku porodice, sav napor koji ovaj posao donosi briše i išekivanje sledećeg izazova u kojem će stvoriti neki novi lik poput omiljenog pisca Haruki Murakamija.

Povezani članci