Kvalitet koji se gradi iskustvom

 

 

  Firma Bioled  je osnovana 1991. godine u Kragujevcu. Iako su se u početku bazirali na proizvodnju zamrznutog lisnatog testa, razvojem firme se javila ideja za mogućnost izrade torti koje su za početak bile takođe zamrznute. Vrlo brzo potrošači su prepoznali kvalitet pa su u svoju ponudu uvrstili svadbene i rođendanske torte po narudžbini. Danas njihov tim broji oko 40 zaposlenih u raznim sektorima firme, angažovanih pored zamrznutog programa, u proizvodnji sladoleda, sitnih kolača, komadnih kolača i makaronsa. Tokom godina mreža kupaca se raširila po čitavoj Srbiji, tako da njihove proizvode možete pronaći u većim marketima. 

           Naši sagovornici Petar, Ana i Tijana Jerković, vlasnici Bioleda, su nas uvjerili da najveći resurs svake firme leži u ljudima sa vizijom...

 

 

Retko srećemo firme koje u svom proizvodnom programu imaju ovako kvalitetnu ponudu, kako ste uspeli da uskladite svoje ideje sa potrebom kupaca?

 Oduvek smo pratili svetske trendove i poznate šefove širom planete, u nameri da našem tržištu približimo vrhunsko poslastičarstvo. Ovaj posao je jako zanimljiv, svakog dana izlazi nešto novo pa imamo mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja. Iza nas je pregršt obuka i stručnih usavršavanja, kao i saradnji sa svetski poznatim šefovima kao što su Nicolas Botomisy, Ron Ben Israel, Antonio Bachour, Melissa Coppel i Joakim Prat. Svoja znanja smo sticali  većinom u inostranstvu  u Americi, Italiji i Francuskoj, a takodje smo često i domaćini velikim šefovima. Veliko iskustvo i znanje uticali su na poboljšanje tehnologije što u kombinaciji sa kvalitetnim sastojcima daje vrhunske rezultate prepoznatljive širom Srbije. Svake godine smo redovni posetioci svih većih sajmova poslastičarstva u Evropi na kojima pratimo novitete iz ove oblasti.

 

 

 Koji kolač je godinama zaštitni znak Bioleda i kakvi ukusi se danas favorizuju?

 Torta koja je zaštitni znak Bioleda, jeste Loara - spoj hrskave kore sa lešnicima i kreme sa plazma keksom. Svakodnevno radimo probe raznih kombinacija ukusa tako da se favoriti često menjaju. Volimo neobične spojeve ukusa kao sto su pistać-malina-limeta, lešnik-mango-marakuja…

 

 

 

   Kakve planove Bioled ima za budućnost i koji su to trendovi u svetu koje možemo očekivati ubrzo i kod nas?

   Sledeće godine slavimo 30 godina postojanja. Planiramo otvaranje sopstvene poslastičarnice u Kragujevcu, izvoz i premeštanje proizvodnje u novu proizvodnu halu.  Svakako je u planu i proširenje asortimana i nove proizvodne linije. Na svetskom nivou promene su jako brze, kod nas to ide mnogo sporije.  Puno je novih tehnika u opticaju, torte postaju sve više prava umetnička dela, klasični oblici i forme polako izlaze iz mode. Akcenat je na dizajnu, ulaže se dosta u marketing i lepo upakovan proizvod.

 

 

Fotografije: Bioled

 

 

Povezani članci