Nakon dvije godine pauze, zbog situacije sa pandemijom, Cake International za par dana otvara svoja vrata u NEC, Birmingham.

 

 

 

Najveći svjetsko takmičenje posvećeno dekorativnom poslastičarstvu, ove godine počinje 5. i traje do  7. novembra.  Nakon dvogodišnje pauze očekujemo veoma inspirativne radove, ljubitelja ove slatke umjetnosti! Vjerujemo da će sudije, predvođene glavnim sudijom Davidom Closeom imati veoma težak zadatak. Atmosferu je dodatno podgrijala novčana nagrada od 2500 £ koju daruje brend Saracino. Dvadesetjedna kategorija, od realističnog šećernog cvijeća, svadbenih torti, bisti, figura pa sve do ukrasnih kolačića kao i svake godine nagovještava da ćemo upoznati neke nove majstore i ostati u čudu nad remek djelima poznatih umjetnika.

 

 

Ako ste se uželjeli kupovine, uz The Cake Decorating Company najavljenu kao brend partnera i Smartflex kao glavnog sponzora događaja, možete osvježiti svoju kolekciju alata najnovijim proizvodima dostupnim na sajmu.

Čitavu predstavu će upotpuniti i nezaobilazne radionice i prezentacije na kojima se može mnogo toga naučiti. Ukoliko želite usavršiti svoje vještine ovo je sjajna prilika da učite od najvećih svjetskih imena dekorativnog poslastičarstva!

Svi sa nestrpljenjem isčekujemo posebne izložbe, prirodnih veličina u kojima prednjači umjetnica Emma Jayne koja svake godine sve posjetioce ostavi bez teksta. 

 

 

Glamur je rezervisan za ružičasti tepih, kojim će nakon dvogodišnje pauze prošetati najveći umjetnici današnjice, od kojih će samo par na gala večeri odnijeti laskavo priznanje najboljih među najboljima.

Ove godine i jedan novitet, LIVE izdanje Cake International-a za sve one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju! Svi koji žele da proprate eksluzivni sadržaj, koji sponzorira Fractal Colours, ulaznice mogu da kupe OVDJE. 

  

Moya magazin

Fotografije: Cake International

 

 

Povezani članci