Kao što su čitatelji magazina Moya navikli od nas, i ove godine smo pripremili sjajne ideje za novi izgled vaših vitrina! 

    Novi ukusi, proizvodi, pa i novi partneri su ono što smo predstavili na "Danima kolača". Irca grupacija koju mi predstavljamo u Srbiji, bogatija je za još jednog člana. Cesarin, čuveni proizvođač kandiranog, polukandiranog i sušenog voća, voćnih preliva i punjenja je postao deo našeg tima! Ukoliko neko želi proizvodnju da oplemeni jačim procentom voća u prelivima, punjenjima, aromatizacijama, Cesarin nudi sve to. Prelivi koji se mogu koristiti za sladolede a i kao punjenje za kolače. Minimalni procenat voća u tom slučaju je 50%, a može biti i do 55%, što je retkost kada su u pitanju prelivi koji se koriste za sladolede. Naravno, to nije sve, u asortimanu ima i ostalih proizvoda ranije navedenih, a sve odgovore možete pronaći u Dolcefreddo kompaniji.

Koristeći Irca i Cesarin proizvode, pripremili smo 6 novih kolača koje smo predstavili svojim klijentima:

Mystique 

Komadni kolač, vrlo elegantnog izgleda, u osnovi sa ukusom lešnika, punjen narandžom (Ripple orange with pieces - Cesarin), a preliven Mirabella dark prelivom. Mirabella linija je nova na našem tržištu, a postoji u varijanti sa crnom i belom čokoladom. Obe su pogodne za prelivanje jer su stabilne na kolaču i ne pucaju prilikom sečenja. Mirabella dark (crna čokolada) sadrži 17% kakaa. Potrebno je samo ugrejati je, bez bilo kakvih dodataka, kako bi bila ređa prilikom prelivanja.

 

 

Choco dust

 Tortica koja sadrži krem pod nazivom namelaka. Ovaj krem u sastavu sadrži slatku pavlaku, mleko, čokoladu i stabilizator (u ovom slučaju Lilly neutro). Kombinacija crne i bele čokolade sa dodatkom karamele puno obećava, a to nije samo naše mišljenje, već je i mišljenje svakog našeg klijenta koji je imao priliku da je proba.

 

Nirvana

Za ljubitelje lešnika, ovo će biti prava nirvana, zato kolač i nosi to ime. Kolač je sa 100% prisustvom lešnika, uz umerene dodatke mlečne čokolade. Dakle od kore do preliva, lešnik dominira.

 

 

Fruit crush

Apsolutna tradicija spojena sa modernim komponentama. Korpicu pripremljenu od pâte sablée testa (prhko testo), punjenu kremom frangipane, obogaćenu cimetom, rogačem i đumbirom smo prekrili fruttidor jabukom (punjenje od 90% jabuke), zatim dekorisano prijatnim hladnim kremom od vanile.

 

 

My precious

Sigurna kombinacija od bele čokolade i maline, uvek rado dočekana i konzumirana. Ono što je neobično kod ovog kolača su kora pâte sablée prekrivena drugom korom od irce brownies choc , za kojima slede slojevi od maline i mus od bele čokolade. Mirabella white chocolate je korišćena kao preliv kao završnica ovog kolača, koji izgledom priziva, a ukusom zadržava i poziva da se ponovi užitak.

 

 

Choconut  

Poslednji, ali nikako manje važan, štaviše možda i najsimpatičniji. Koru smo obogatili kokosom, a kao osnovu smo iskoristili mus od mlečne čokolade, zatim punili kajsijom. Za preliv smo koristili pralin delicrisp coconty, iz linije pralin delicrisp. Ovo je novi ukus u Dolcefreddu, hrskava krema sa mlečnom čokoladom i kokosom. Inače, proizvodi iz pralin delicrisp linije se mogu koristiti kao punjenja, prelivi, posebni slojevi, od njih se mogu praviti sitni kolači i predstavljati se u ekskluzivnoj liniji.

 

 Osim samih receptura koje smo ponudili učesnicima Dana slatkih trenutaka, naši klijenti mogu uvek računati i našu podršku u bilo kom smislu. Tu smo i za savet i edukaciju za sve zainteresovane. Naš demo centar je mesto u kome rado delimo svoja znanja i iskustva ne samo za vreme dana kolača, već i tokom cele godine.

 

 

Moyamagazin

Fotografije: Dolcefreddo

 

Povezani članci