Da li vjerujete u Djeda Mraza? E pa ne bi bilo loše da počnete…

Kao svi dekorateri torti, kada se radi o našem djetetu, zapnemo u nekom balonu inspiracije - neodlučni smo, želimo toliko toga i smišljamo nevjerovatne priče a vrijeme za izradu polako curi. Tako je bilo i te 2017. godine, kada sam jedno prijepodne, bukvalno gledala u praznu tortu i objašnjavala sebi da moram da krenem sa dekorisanjem jer dodjela paketića počinje predveče, a obećala sam sinu da ću napraviti nešto za tu priliku…Odjedanput mi je sinula ideja da napravim lik Djeda Mraza. Neku okvirnu ideju sam na brzinu pripremila i krenula u potragu slika da bi pronašla nešto što će u meni izazvati neku emociju.

I tako je krenulo, sve u poslednji čas, na neku trku frku, pokušavajući da uradim najbolje što mogu a duboko svjesna da nemam dovoljno vremena…

Nakon 4 sata, konstatnog rada - u potpunom umjetničkom zanosu, stajala sam ispred Djeda Mraza lično. On je gledao u mene, ja sam gledala u njega…I više nisam bila sigurna da li su njega napravile moje ruke ili je ipak u pitanju bila neka čarolija…

Novogodišnja žurka je bila fantastična! Peđa je bio oduševljen, sva djeca i roditelji takođe. Ja sam i dalje sa nevjericom posmatrala svo to veselje oko torte i vraćala film unazad - kako sam uspjela bez ikakve pripreme, za tako kratko vrijeme da napravim nešto ovakvo?!

 

 

Postavljanjem slika na društvene mreže, Djeda Mraz je nastavio svoje viralno putovanje po svijetu. U martu 2018. godine sam dobila poruku od tadašnje glavne urednice Rebekah Naomi Wilbur sa velikim pohvalama za rad i direktnim pitanjem da li bi mogla da pripremim tutorijal za Djeda Mraza za njihovo božićno izdanje časopisa American Cake Decoration!! Bila sam zatečena u nekoj vrsti polusvjesnog stanja. U jednu ruku presrećna a u drugu ruku nekako iznenađena da pored čitavog svijeta dekoratera torti, izbor je pao na moj rad…

I tako je Peđin Djeda Mraz “otputovao” u Ameriku, pa i u čitav svijet s obzirom da je American Cake Decorating magazin veoma popularan kod svih ljubitelja ove divne umjetnosti!

 

 

Prilikom objave Božićnog izdanja, na kraju 2018. godine, tadašnja urednica Rebekah mi je ukazala još veću čast nazivajući me jednom od svojih omiljenih umjetnica! Tada sam još više bila sigurna da je simpatični djedica ipak umješao svoje čarobne prste!!

 

 

 

 Negdje pred kraj 2019. godine isti taj Djeda Mraz se našao na naslovnoj strani našeg prvog digitalnog izdanja časopisa, predhodnice web portal Moya i danas na drugi rođendan našeg portala želimo da mu odamo zahvalnost što nas je poveo na najslađe putovanje koje smo ikada mogli da zamislimo!

 

 

 

Rekli bi previše slučajnosti, zar ne? I kako onda da ne vjerujemo u Djeda Mraza?

Tutorijal za ovu čarobnu tortu možete pogledati OVDJE.

 

 

 

Moyamagazin

 

 

 Povezani članci