Fondan fantazija - Dijana Anđić

 

Proizvodnja najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije Zastava 750 počela je 18. oktobra 1955. godine, a okončana je 18. oktobra 1985. godine. Za tri decenije, sa montažnih linija kragujevačke Zastave sišlo je 923.487 fića, a mnoge od njih i danas krstare drumovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Okvirno je koštao sedam prosječnih plata, tako da je vrlo brzo dobio titulu narodnog auta...Koristio se kao službeno vozilo policije, hitne pomoći i drugih državnih službi, vojske, a godinama je bio i službeno vozilo za obuku novih vozača. 

 

 

 

Sjajnim modelovanjem Dijana Anđić iz Banja Luke nas je podsjetila koliko je ovaj mali auto bio simpatičan. Čak je i stavila tablice svog rodnog grada Bugojna!

Dijana je svoj posao razvila iz hobija koji je krenuo iz želje da se bavi nečim kreativnim a fondan joj je u tom trenutku djelovao kao sjajan medijum za rad. Odlučila je da radi 3D prikaz fiće upravo iz razloga jer najviše voli oblast modelovanja u dekorativnom poslastičarstvu i voljela bi da se maksimalno usavrši na tom polju. 

 

 

 

Fotografije: Dijana Anđić

 

 

Povezani članci