Jednostavna, efektna dekoracija za torte i poslastice!

 

 

Izgledaju kao da ih je teško napraviti, a ustvari izrada je više nego lagana… 

Idealni su za morske teme kao i svečane torte zbog svog svjetlucavog efekta. Takođe vrlo su efektan ukras za monoporcijske poslastice. 

 

Chef Robert D Gonzalez

 

Potrebno:

tečna glukoza

neka vrsta silikonske podloge/podloge za pečenje, ukoliko nemate poslužit će i pekpapir 

i strpljenje…

 

Cake That

Glukozu blago ugrijati do tekućeg stanja, obojiti po želji (može se i samo nakapati boja da bi dobili ombre efekat). Razvući paletnim nožem na podlozi za pečenje ili na pekpapiru- veoma tanko (ukoliko se glukoza stvrdne ugrijati, da bi je ljepše razmazali). Paziti da se pločice ne dodiruju, jer će se u toku pečenja spojiti. 

Peći na 160 oko 5 minuta ugasiti rernu i ostaviti još 5 minuta. Prije odvajanja pločica od podloge ostaviti da se skroz ohlade.

Napomena: Temperatura pečenja može da varira u zavisnosti od vaše rerne. Ukoliko nakon 10 minuta nije došlo do formiranja mjehurića, podići temperaturu na 170 stepeni i peći još 5 minuta. Ukoliko želite skroz prozirne pločice, pripazite da ne potamne zbog karamelizacije šećera. Čuvati na suvom u hermetički zatvorenoj posudi  - može dugo da stoji ukoliko ne dođe u dodir sa vlažnim vazduhom! 

 

 

 

Chef Bobbyrobby

 

Pločice se dodatno mogu ukrasiti sa sedefastim bojama u prahu, kao i sa zlatnom i srebrnom nijansom radi uklapanja u dizajn. Ukoliko se služe uz kolač, na početku se može dodati kap arome u glukozu, da bi upotpunile ukus.

 

 

  

Moyamagazin

Fotografije&YouTube: Danish things, Just Cake It

 

 

Povezani članci