Oduvijek su gumeni bomboni bili omiljena su poslastica za najmlađe, ali i za one malo (i puno!) starije…  

Kad otvoriš vrećicu gumenih bombona, bez obzira na oblik – jesu li to tradicionalni medvjedići, ili možda zmijice ili neki drugi oblici – sigurno smo da se ne možeš zaustaviti prije nego što potamaniš cijelu vrećicu!

 Tako je i nama, pa donosimo recept za domaće gumene bombone, koje vrlo jednostavno možeš pripremiti kod kuće. Uvjeravamo te, priprema je vrlo jednostavna, a ovi domaći gumeni bomboni slasniji su i zdraviji od kupovnih- jer ne sadrže konzervans, aditive i ostale štetne supstance.

Jedino ćeš morati nabaviti kalup za gumene bombone, ali i ovdje tvoja kreativnost može izaći na vidjelo jer možeš koristiti i druge silikonske kalupe, na primjer za praline ili led.

 

Potrebni sastojci:

1 pakovanje želatina (9, 10g) na 250ml vode,
tečna aroma po želji,
 Jestiva boja za hranu po želji
šećer u prahu.

*Recept je predviđen za manju količinu gumenih bombona. Dakle, za vaše potrebe udvostručite ili čak utrostručite količinu sastojaka.

Priprema:

Pomešajte vodu i želatin na srednjoj temperaturi i mješajte dok se želatin ne istopi i dobijete jednoličnu smesu. Skinite sa vatre, dodajte nekoliko kapi arome i boje (ukoliko je aroma bezbojna), promešajte pa ostavite da se malo ohladi.

 

 

U silikonske kalupe sipajte spremljenu tečnost, tako da napunite sve rupe do kraja. Stavite ih u frižider na dva sata a zatim na još nekih 30min u zamrzivač da se dobro stegnu. Izvadite bombone iz kalupa.

 

 

Bombone stavite u činiju i pospite šećerom u prahu. Pomešajte tako da svaka bombona bude potpuno pokrivena. Ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi oko dva dana, da bi bombone potpuno upile šećer. I nakon toga su spremne! 

 

 

Predlažemo da ih napravite što više u što različitijim bojama, sa što različitijim ukusima! Jer, prava zabava je baš u tome! 

 

Moyamagazin

Fotogrfije: Wikihow 

Povezani članci