Torte ne podležu nekom obaveznom sezonskom trendu jer nam niko ne brani da u julu imamo tortu sa jelkicama, sneškom i snegom ili u oktobru mesecu torte sa lalama ili ljubičicama. U toku cele godine viđamo lepe dečije torte sa nekom vrstom šumske teme u jesenjim bojama. Kad kažemo sezonski trend, najčešće se pomisli na jesenje torte u koje se dobro uklapaju i zimske teme, džemperi, bundeve, raznobojno lišće, bobice i svi kasni jesenji plodovi. Od rođendana, praznika ili proslava lako je naći lepu univerzalnu temu za dekoraciju, a da nije iz filma ili knjige.

  Skoro sve jesenje torte imaju jake i tople boje. Spremite silikone sa motivima pletenja, sekače za listove i uposlite prste za izradu jednostavne dekoracije jesenjeg voća i šumskih životinjica. Nadam se da ćete dobiti ideju za ponudu brzih torti kada nemate mnogo vremena za potragu.

 

Jesenje lišće

Torte sa raznobojnim listovima od wafera, fondana, puterkrema ili gumpaste. 

Lako je naći slike listova. Ako nemate sekače, iscrtajte slobodnom rukom. Drškice mogu biti i napravljenje od najtanjih špageta. Igrajte se sa bojama kao i sa teksturom. Senčite. Listove sušite na valovitim podlogama kako bi imitiralo suv list

 

The offset spatula

 

Apsarascakes 

 

Taste-of-green 

 

Wolga19 

 

hobblecreekcakeco 

 

 

 

Šumske životinje

od fondana, oslikane sa puterkremom, napravljene od keksića 

 

ohcakeswinnie 

 

Ana_s_cake_studio 

 

melicakeland

marys_sweets

 

jane_cakes 

 

madziowka

 

Sugarpotsajdsprinkles

 

 

Jesenji plodovi

Zrna kukuruza kao tekstura govore da od svega može da se napravi lep i jedinstven dizajn torte i da ne mora da se razmišlja samo u domenu 3D torti, cveća i figura već i da klasična torta na sprat može da bude podloga za igranje sa dizajnm i teksturom. 

 

Cakeland_samira 

 

Albenacakedesign 

 

Behgol.cake

 

Albenacakedesign 

 

Cakesisterspace

 

Mustloveherbs

 

 

 

Pleteni motivi

Primeri nam pokazuju kako ne treba razmišljati jednodimenzionalno kad je tekstura u pitanju. Preplićite šare na razne načine, kombinujte boje, krupan i sitniji otisak za pletenje.

 

 

Cotybeth_cakedesign 

 

Albenacakedesign 

 

Albenacakedesign

 

 

Kadis.backstueble

 

Albenacakedesign 

 

 

 

Moya magazin

 

 

 

 

Povezani članci