Ana Mitić 

Jovanka Broz, bila je jedna od žena koje su obilježili prošli vijek jugoslovenske visoke mode i elegancije. Kao prva dama, uvijek se prikladno oblačila i na taj način predstavljala jugoslovenske dizajnere u zvaničnim posjetama. Uvijek je imala odlično držanje i bila je majstor detalja. Sa pratiljama stranih državnika pila je čaj, odlazila u muzeje i na dobrotvorne priredbe. U svakom trenutku odavala je utisak dame od stila.

 

 

 

Jovankin stil i elegancija su bili inspiracija mnogim damama bivše Jugoslavije. Upravo zbog toga, Ana Mitić iz Beograda, izabrala je da uradi njenu siluetu na medenjaku. Na jedan umjetnički način, kombinujući kraljevsku glazuru i oslikavanje, prikazala je obrise najpoznatije prve dame, kako stoji u cvijeću, dok se u pozadini vide Brioni. 

Ana je inače poznata po svom posebnom stilu ukrašavanja medenjaka i izraženom osjećaju za kolorit. Osim rada sa medenjacima od prošle godine se bavi i sa online radionicama, na kojima prezentuje svoje znanje iz ove oblasti. Više o Ani možete pročitati - ovdje.

 

 

Fotografije: Ana Mitić

Povezani članci