Izabrati temu za slatki sto nije uopšte lako…pogotovo ako je u pitanju rođuske za dječaka. Ako zagrebemo iza aktuelnih tema koje su već mnogo puta viđene naći ćemo mnoštvo lijepih ideja. Za 6. rođendan smo izabrali kaubojsku temu koja nam je pružila pregršt mogućnosti za kreativne igre za drugare, kao i pomoć u odabiru poklona.

             Umjesto klasičnog stola na koji ćemo ređati slatkiše, ovog puta smo postavili presovanu slamu koju smo još dodatno rasuli okolo. Preko toga smo prebacili pepito crveno-bjelo platno (kupljeno u prodavnici metraže) i od istog tog platna smo isjekli zastavice i zalijepili ih na konopac koji smo postavili iza torte.

 

Standardno pored torte naš slatki sto smo upotpunili sa ukrašenim mafinima, popsima i makaronsima. Jedan dio mafina je na vrhu imao kremu od čokoladnog ganaša sa kaktusima od makaronsa a drugi podloške od bjelog fondana sa kaubojskim šeširom.

 

Makaronse za kaktuse smo napravili u dvije veličine, klasične i male da bi dobili izgled sa slike. Punili smo ih sa čvršćom ganaš kremom od lešnika a bodljice napravili sa kraljevskom glazurom. Na vrh popsa smo stavili šerifske zlatne zvijezde i oko svakog štapića zavezali rustični kanap. Za držač za popse smo iskoristili gajbice u koje smo postavili stiropor i preko njega pepito hamer crveno-bjele boje da bi se što ljepše uklopilo u čitavu priču.

 

 

Torta, kao glavni detalj slatkog stola je sva bila u detaljima divljeg zapada. Za donji dio smo oslikali kulise šerifskog ureda, banke i salona. Drugi sprat je bila torta u obliku starog bureta sa šerifskom zvijezdom na kojoj su bili inicijali slavljenika. Da bi sama zvijezda djelovala interesantnije ispod nje smo dodali još tri, različitih veličina i nijansi, obrubljenih zlatnim konopčićem. U podnožju bureta je bio mljeveni keks koji je simbolizovao prašinu sa ulica divljeg zapada na koju smo dodali jedan kaubojski šešir.

 

 

Na vrhu smo postavili figuru dječaka kauboja koji sjedi na svom smeđem konjiću. Kauboj dječak je pored pepito košulje, teksas pantalona, kožnog prsluka, marame oko vrata i kaubojskog šešira imao čak i kaubojke sa mamuzama- sve po želji slavljenika…

 

I na kraju naravno - baloni kao neizostavni detalj! I žurka je mogla da počne…

 

Povezani članci