Pitali smo se šta će biti trend među tortama i pratećim slatkišima za slatki sto posle nagle pauze u 2020. godini. Šta će zameniti ljupke jednoroge? Šta možemo brzo i lako da pravimo, a da se uklapa u redovne svečane torte, nešto što nam neće oduzimati previše vremena, a biti dovoljno fleksibilno da se uklapa i u rođendanske i u svadbene dekoracije? Odgovor smo našli u starom trendu: kugle i kuglice.

 

 U prethodnim godinama nije bio ovoliko masovan iako je nenametljivo uvek bio prisutan.  Sada kada sa delimičnim povratkom slavlja i kratkim rokovima za izradu torti nema dovoljno vremena za dizajn i za pravljenje kompleksnih dekoracija, kugle u svim bojama i veličinama dobijaju poseban sjaj. Imate iznenadnu porudžbinu, rok je blizu, a vi ne znate ni kako da napravite tortu, a još manje da osmislite nešto što će sve goste oduševiti?
  Poslužite se sa svečanim kuglicama.

Bez obzira na koji način ih pravite, oblaganjem stiropor kugla sa dobro uglačanim fondanom ili umakanjem u neki od preliva kao što su Candy melts ili čokolada, sigurni smo da ih posle pete torte, sanjate noću.

Pogledajmo par tori, od pre nekoliko godina, koje su bile predhodnica ovog trenda:

 

Ron Ben Israel

Kugle na svadbenoj torti kod Bena se često viđaju. Daju elegantni ton svadbenoj torti sa crno-belom temom. Zlatna boja je podigla ceo dizajn na viši nivo i naglasila crne i bele kuglice u različitim veličinama. Može se primetiti Ron Benov perfekcionizam u izrazito precizno urađenim kuglama.

 

Slatki svet


Jedan od najpopularnijih dizajna prethodnih godina sa svojim varijacijama na rođendanskim tortama su zasigurno figurica životinje sa balonima. Torta je obložena sa lepršavim jednobojnim ili višebojnim trakama između čijih prelaza su zabodene raznobojne kugle. Ovaj trend je dobio na značaju sada u 2021. iako smo ga viđali kod svih autora.

 


 Bioled

Ulazimo u 2021. opet sa predstavnikom sa naših prostora. Dvospratna bela tortica sa naslikanom aplikacijom malog pilota koji za pogon ima balončiće. Dva sedefasta balona među mat bojama dodala su realističan i istovremeno utisak da vam slika iz crtanog filma preleće uživo.

 

Peri Clarke

Torta za 16. rođendan, šarena, visoka, tinejdžerska urađena je od puterkrema. Sve boje sa balona su prenesene špatulom na tortu. Baloni su po boji grupisani po spratovima uz donja dva koja grupišu po dve boje. Cela tortica izgleda kao da su balončići od žvaka izbili iz nje. Slatke godine uz slatku tortu.

 

Ginger Bear Bakery


Visoka torta u predivnoj plavoj nijansi. U osnovi bela torta na koju su prvo naneti svetlo plavi puterkrem do 2/3 visine, a potom i malo tamniji ton. Ne znamo šta je lepše. Nežni balonončići u više nijansi plave boje, koji su kao morska pena, divan natpis da Blake puni godinu dana ili je orkica zvezda ove torte sa sve rođendanskom kapom i balonom koga drži u perajima.

 


Amelia’s Cakes

 Još jedna manja torta sa pravim balonima i neizbežnim leptirićima koji su takođe trend. Roze torta sa biserima, prelivom i dve mat kugle, zlatnim kuglama i sa dva koji imaju gliter po sebi kao pravi baloni. Budite sigurni da je to torta koja oduševljava mlade. Da li imate krupne jestive šljokice i kad ste ih poslednji put upotrebili?

 

  Shadicake atailer

Plava jednostavna torta boje svetlog neba sa dugom i oblačićima ulepšana sa kuglicama živih boja koje padaju kao da se sapunica pravi iz oblaka. Ko bi se više ovome obradovao, malo dete ili neko ko puni 25?

 

 

Tenesa

Još jedna predstavnica sa naših prostora je napravila svadbenu tortu sa savršeno balansiranim odnosom belih, zlatnih i srebrnih kugla koje ili imaju plavičastu osnovu ili samo tako deluje na slici. Lepa svadbena torta sa krivim spratovima je rađena po starom trendu i imam utisak da ćemo još viđati ovaj lepi dizajn.

 

 

F A R I N E Bakery

Nežna torta u tri nijanse roze sa vrlo sitnim perlicama i bisernim kuglama i još jednim trendom koji je uzeo zalet, leptirići na torti. Divna ideja za romantične. Iako sam na prvi pogled pomislila da je osmišljeno za slatku devojčicu, dizajn vidim i za sve uzraste ili svečane torte, a posebno me interesuje kako bi izgledala svadbena torta ako donji bude sa leptirićima, a gornja dva da budu umerenija. Ako neko uradi nešto na tu ideju, setite se da nam pošaljete sliku...


 


Moya magazin 


Povezani članci