Fault line cake 


Efektan izgled, bezbroj mogućnosti kombinovanja, brza i laka izrada su sinonimi za ovaj dizajn torti. Pored puter krema, kao u našem tutorijalu, Fault line možete izvesti i sa šlagom, ganašom, fondanom...

 

 

Premažite čitavu tortu pa ostatak puter krema stavite u dresir vrećicu. Nanesite deblji sloj puter krema ostavljajući srednji dio torte prazan, kao na slici. Većom ravnalicom poravnajte gornji i donji sloj puterkrema, pazeći da sredina ostane čista. Namjerno ostavite nepravilan rub u srednjem djelu i poravnajte gornje ivice torte da bi dobili potreban izgled kao sa slike. 


 

Nepravilni rub obojite zlatnom bojom tako što zlatnu boju u prahu pomješate sa alkoholom i polako četkicom nanesete na taj dio.

 

 

Pripremite cvjetiće u rozoj, žutoj i prljavo rozoj boji, pa sa alatkicom istanjite ivice i po želji otisnite otisak da bi bili cvjetići izgledali realističnije. Svaki cvjetić pritisnite u sredini prstima da bi se latice odigle. 

 

Počnite sa popunjavanjem središnjeg djela torte , tako što prvo postavite cvjetić i onda ga blago pritisnete sa alatkom da ne bi otpao. Obratite pažnju na redoslijed boja.

 

 

Napravite kuglice od fondana, iste veličine, pa poređajte na tortu, pazeći na razmak kao na slici. Neobavezno “poprskati” tortu sa šarenim mrvicama. 

 

 

Nacrtati na kartonu oblike leptira- veći i manji, pa ih izrezati makazama. Sa dobijenim šablonima iscrtati konture na debljem vafer papiru. Izrezane leptire od debljeg vafer papira obojiti četkicom sa bojama u prahu- žuta, roza i tirkizna- suvim nanošenjem boje (bez alkohola). Crnom bojom, rastvorenoj u alkoholu nacrtati šare na leptirima, kao na slici.

 

 

Deblju žicu 20’ u bjeloj boji (koristimo isključivo žicu koja je obmotana papirnom trakom) podjelimo na 3 djela, pa namažemo sa jestivim lijepkom i namjestimo na sredinu na poleđinu leptira. Blagim pritiskanjem u djelu tjela presavijenog leptira, žica će se zalijepiti na dvije strane, nakon toga polako otvorite krila. U ovom djelu dodatno pripazite, pogotovo ako je vafer papir krt-suv. 

Ostalo je još samo da postavite leptire na tortu i nekoga obradujete sa ovim proljetnim dizajnom...

 

 

Fotografije: Moya Magazin
 

 

Povezani članci