Napredne tehnike

           Lijepo oslikana torta nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Crtanje je definitivno tehnika koja nam pruža bezbroj mogućnosti da odgovorimo na svaku zadatu temu. Na našoj radionici možete naučiti kakvi su fondani pogodni za crtanje, koje četkice i boje se mogu koristiti, kakvim tehnikama se možemo poslužiti da bi naš rad bio što ljepši. Nakon iscrtavanja grančica na srednjem spratu preći ćemo na crtanje preslatke lije. Kada jednom savladate tehniku crtanja na fondanu, vjerujem da ćete se često odlučivati da baš na takav način ukrasite vašu tortu.

            Cvijeće od wafera daje posebnu čar svakoj torti. Dopušta da se igramo sa nijansama, oblicima i veličinama. Prednost izrade cvijeća od wafer papira je da možemo uvijek imati spreman materijal koji je potrebno još samo obojati u željenu nijansu  i sastaviti. Na radionici učimo kako da napravimo cvjetove i listove kao sa slike, u toplim jesenjim nijansama.

          Drvene pločice su čest detalj na našim tortama. Za radionicu smo izabrali mahagoni nijansu i visoki sjaj. Mahovina je dala malo svježine zatvorenim jesenjim tonovima. Vrlo je laka za izradu i sjajno se uklapa uz bilo koju šumsku priču - koje su ove godine baš aktuelne. I na kraju pravimo pečurkice da oplemenimo čitavu jesenju priču.

          Da bi pristupili dekorisanju maketa,  prvo ih je potrebno presvući fondanom. Ni taj segment edukacije nećemo zanemariti jer ravne ivice tortama daju dozu urednosti i prefinjenosti.

 

 

         Svi polaznici će biti pozvani u Facebook grupu 12. tog oktobra, gdje će uz sinhronizovani video materijal i uputstva steći uvid i moći započeti uvježbavanje svih navedenih tehnika. LIVE druženje je zakazano 19. i 20. oktobar od 16h do 21h na kojem svi polaznici koji budu u mogućnosti mogu raditi uporedo sa predavačem. Opet napominjemo da vrijeme za ON LINE radionice ne predstavlja ključan faktor jer LIVE prezentacija ostaje snimljena u grupi tako da je možete pogledati kad god vam odgovara. Sva komunikacija vezana za obuku se obavlja u grupi - tako da vam predavač i nakon toga stoji na raspolaganju, kao i podrška i iskustva kolega - polaznika.

 

 

NAPOMENA: Naredna LIVE demonstracija je zakazana za sredinu decembra, kada ćemo ponoviti

 naučeno i našu tortu prilagoditi prazničnoj atmosferi

 

   Za sve koji svoju edukaciju žele da plate preko računa, možete poslati e- mail na office@moyamagazin.com da bi Vam poslali predračun.

   Predavač: Vukčević Branka    

Povezani članci