Antonia Lazarova iz Varne u Bugarskoj, svake godine svojoj ćerci za rođendan pripremi proslavu za pamćenje. Vrlo je intresantno da Antonia radi kao istražni policajac a torte pravi iz hobija za porodicu i prijatelje. Kako kaže dekoracija torti i kolača je njena velika strast i svaki svoj slobodni momenat posvećuje ovoj umjetnosti. Ona joj pomaže da se opusti i ispolji svoju kreativnost koju je otkrila kada je htjela nešto posebno da napravi za prvi rođendan svoje ćerke. 

 

 

Torta u obliku gajbe sa limunom postavljenje na imporvizovanom stalku u obliku bicikla, zauzela je centralno mjesto na slatkom stolu. Vrlo bitan detalj čitave priče je i list, postavljen ispod torte, koji je svojom tamno zelenom bojom stvorio savršen kontrast i još bolje istakao tortu. 

 

 

Ukus torte je takođe pratio temu, fil od maskarponea i bijele čokolade, obogatio je limun kurd (krema od limuna) dok su limuni na vrhu gajbe bili od braunija sa mliječnom čokoladom i krispijem.

 

 


Medenjaci, u obliku limuna, makaronsi na stalku, lizalice od izomalta, deserti u čašicama i bombone su upotpunili ovu slatku priču. 

 

 

 

Naravno nije izostala ni limunada !

 


Osim slatkog stola Antonia se pobrinula da sve bude u znaku limuna. Sve prateće dekoracije, salvetice, tanjirići, pinjate kao i čitava porodica je bila u prepoznatljivom dezenu…

Najbitnije od svega da su se sjajno proveli, kao i gosti koji prosto bili oduševljenim kako izgledom tako i ukusom svih poslastica!

 

 

Fotografije : Antonia Lazarova

 

 

 

 

 

Povezani članci