Jedan od najpoznatijih srpskih brendova u proizvodnji fondana i sirovina za kolače

 

 Porodična firma Lora Sweet doo, koja se najviše bavi proizvodnjom slatkiša, bombona, kakao proizvoda, dekor mase kao i ostalih sirovina za poslastičare i pekare, osnovana je 2000-te godine u Valjevu. Nakon 20 godina poslovanja, zbog proširenja asortimana proizvoda, kompletnu proizvodnju su premestili u novi pogon koji se nalazi u Mrčiću kod Valjeva. Danas njihov tim sačinjen od prehrambenih tehnologa, prodavaca i radnika u samoj proizvodnji i logistici sačinjava 18 zaposlenih. 

 

Kvalitet proizvoda, profesionalnost u radu i unapređenje tehnologije kroz iskustvo, doprinela je fleksibilnosti u poslovanju, tako da su u prilici da zadovolje različite potrebe i navike svojih kupaca. Zahvaljujući konstantnom usavršavanju i razvoju novih proizvoda, uspeli su da prošire svoje poslovanje i izvan granica Srbije, tako da od 2018. godine njihovu dekor masu možemo kupiti i na tržištu Makedonije i Crne Gore. 

 

 

Kroz poslovanja koje primenjuju kroz HACCP sistem, plasirali su dekor masu koja je za vrlo kratko vreme postala jedna od najtraženijih na srpskom tržištu i šire. Izuzetna paleta boja i sjajna elastičnost samo su neki od kvaliteta koji krase njihovu dekor masu.  Profesionalni poslastičari su još istakli da je veoma pogodna za rad,  da osim svoje osnovne uloge da se torta ukrasi na najbolji mogući način,  dekor masa je sjajnog ukusa i mirisa što je veoma bitno za kompletan utisak.  Zbog svoje elastičnosti ne puca po ivicama, ima osobinu da se lako i fino tanji, čime pri oblaganju ostvarujete uštedu u potrošnji u odnosu na druge dekor mase.

 

Uskoro planiraju da pokrenu malo ozbiljniju liniju za proizvodnju diskića, supstituta čokolade za praline, popse, glazure u bojama kao i bele i crne. Kao i veoma popularan svetski proizvod - čokoladu za modelovanje, koja će olakšati svim profesionalcima da naprave kreaciju koju požele! Osim toga, karamel glazura za Tri Leće je trenutno u završnoj fazi razvoja tako da se nadamo će ovog leta krenuti u prodaju.

 
 

Fotografije: Lora Sweet

 

 

 

 

 

Povezani članci