Ko će postati sledeći majstor čokolade jugoistočne Evrope i obezbjediti mjesto u svjetskom finalu, saznat ćemo u srijedu, 16. marta nakon poslednjeg kvalifikacionog kola koje će se održati u Atini! 

 

 

 

   Sedam talentovanih poslastičara, čak četiri iz našeg regiona, spremno je da preuzme titulu sledećeg majstora čokolade jugoistočne Evrope i obezbjedi plasman u veliko finale koje će se održati u oktobru u Parizu. Ovo izdanje, The World Chocolate Masters - a, izaziva čokolatere da preispitaju i redizajniraju čokoladu sutrašnjice, ne samo u smislu ukusa, već i u pogledu tekstura i formata, crpeći inspiraciju iz dizajna, nauke i tehnologije. Kvalifikacioni izbor, koji je počeo u oktobru 2021, završava se u Grčkoj u Chocolate Academy Athens gdje će se saznati i poslednji, dvadeseti takmičar velikog finala. U žiriju su se našla velika majstorska imena:  Christos Lambrou, Emmanuel Ryon, Christophe Morel, Elias Krassas i Krsto Radović, najpoznatiji majstor čokolade iz našeg regiona.  

 

A sada da predstavimo četiri takmičara iz Hrvatske i Srbije, koji će se pored grčkih predstavnika Kyriakosa Papadopoulosa, Nicolasa Nikolakopoulosa i Christosa Sarantinopoulosa boriti za ovu prestižnu titulu!

 

Dražen Zeljković 

Hrvatska

Osnivač CHOZEN -a, Zagreb, prodavnice ručno rađenih modernih čokoladnih bombona

 

 

Dušan Jeličić 

Srbija

Glavni poslastičar i šef razvoja u Stamveski - Moj slatkiš, Beograd

 

 

 

Bojana Bukvić

Hrvatska

Glavni poslastičar UPD Stari grad - Boutique corporation

 

 Veljko Spasić 

Srbija

Osnivač Plum patisserie Niš

 

  

 

 

Moyamagazin:

Fotografije: The World Chocolate Masters 

Povezani članci