Postoje dekorativni elementi koji su uvek aktuelni. Mogu biti jedini ukras na torti ili deo dekoracije. U tu vrstu dekoracija spadaju mašne. Za svakog ko počinje da dekoriše torte, mašna je nešto u čemu treba pokazati umeće i pored toga što izgleda vrlo jednostavno. Pravilo je da kad vidite tortu bez ukrasa ili sa jednim ukrasom, da je sve besprekorno, ravno i glatko, tu se krije najveće umeće.  Sve se to vidi i sa više ukrasa, ali i lakše je sakriti loše složenu i pokrivenu tortu sa ukrasima. Nekada je to i blagoslov, ako se desi neka nepredviđena okolnost.
  Male mašne za figurice, kolačić ili zalepljene na stranice torte možemo dobiti i iz silikonskog kalupa. Ako ste imali priliku da naiđete na takav kalup, isplati se kupiti ga, pogotovo ako sadrži različite  stilove mašnica.


Danas vam predstavljamo majstore mašni u ovom poslu i nadamo se da ćete u nedostatku inspiracije u nekom užurbanom danu dobiti ideju.

 

 

 

Cakesisterspace

Tri primera Cakesisterspace sa dugim naboranim trakama između spratova. Na ovim primerima možemo videti kako se sjajno uklapaju mašnice uz raznorazne trake na tortama.

  

Confeitart

Odličan izbor za muškarca. Glavni ukras je mala leptir mašna od zlata. Torta je dobar dizajn za sve uzraste i kad nemate ideju šta biste mogli da ponudite.

  

Katysuedesignscakes

Mašne na torti su utisnute sa sekačima i obojene jestivim bojama. Sekači su različiti i to je dalo torti pečat. Ukrašena je sa tankom mašnom kao bordurom. Ukoliko imate bilo koji problem  ili ne znate sa čime da povežete dva sprata, osim tekstilnih traka, dobre su trake od fondana, što manje širine. Isecite trake i sačekajte da se blago osuše pre nego što ih obavijete kako bi ostale ravne. Mašnu napravite i zalepite naknadno. 

 

Jessicapsc

Mašna kao jedini ukras. Velika je, bogata, premazana sa sedefom i izgleda kao da je od satena. Ovakva torta bi svakog oduševila

  

Vonzcake

Bela sedefasta mašna na roze podlozi sa cvetićima od šećera pokazuje da treba razmišljati i o bojama i kombinacijama. Mašna iste boje ili druge, jaka, nežna, pastelna, mat ili sedefasta? Kombinacija je mnogo

 

 Bumblescakes

Uvek aktuelna crno-bela kombinacija, odlično uklopljena uz zlatne detalje

 

Bellasophiasugarcrafts

Velika torta sa ogromnom mašnom i sa zlatnim listićima na vrhu i dnu torte pokazuje koliko jednostavan dizajn može biti autentičan. Torta je neutralna i ne odaje utisak ni muške niti ženske torte. U svojoj eleganciji deluje kao visoka moda.

Paucakesargentina

 Video nam pokazuje kako možemo napraviti šarenu mašnu

 

 

 Bumblescakes

Kao i prethodna torta, i na ovoj je mašna jedini ukras. Plava i nežna, trake su postavljene da padaju preko ivica, što je torti dalo posebnu lepotu. Obratite pažnju na nabore donjih traka jer sve što napravite ili stavite u određenu poziciju menja i izgled torte i utisak.

 

Rbicakes

Majstor za mašne Ron ben Israel često stavlja  ovaj ukras na svadbene torte. Satenska mašna u savršenoj zlatnoj boji  pokazuje vrhunsko umeće sa fondanom.

 

Vanillaanddreamscakedesign

Ljupka torta koju je bela mašnica još više ulepšala. Primetićete da bele torte nema u ostalim ukrasima i da bi prvi instikt bio da se napravi u roze ili nekoj boji sa dugice.

 

Confeitart

Boja? A dve boje? Odlična ideja

 

Setupmytable

Sada nešto drugačije na teget torti. Različite trake skupljene na sredini sa zlatnom brošem su odlična ideja za brz ukras.

 

Miamcake

Traka je od muslina na torti od šarenog puterkrema. Pazite kad koristite tekstil da ga obavezno operete jer ipak ide na hranu.

 

  

 

 

 

 

 

Moya magazin

You Tube: Edna De la Cruz

 

 

 

 

 

 

Povezani članci