Kolaboracija posvećena savremenoj umjetnosti 

Ako ste ljubitelj savremene umjetnosti sigurno ste čuli za Naoto Hattori-ja, umjetnika koji je kroz crteže stvorio jedan poseban svijet, naseljen hibridnim bićima koja istražuju psihološke granice. Složeni radovi ovog višestruko nagrađivanog umjetnika predstavljaju, kako on kaže, sopstvenu viziju koja se nalazi duboku u njegovoj svijesti. Svijet između jave i sna ispričan na jedan zapanjujuće nadrealističan način osvojio je brojne obožavaoce širom svijeta!

 

 

Umjetnica dekorativnog poslastičarstva Ana Remígio, iz Portugala, nosilac je mnogih međunarodnih priznanja za svoj rad. Sa djelima Naoto Hattorija susrela se još početkom 2000-ih, od kada prati njegov rad i željno isčekuje nove kreacije. Vizije ovog umjetnika su je inspirisale da napravi saradnju dekorativnih poslastičara iz čitavog svijeta, želeći da spoji ljubav prema poslu koji radi i oda priznanje ovom autentičnom umjetniku. 

Kolaboraciji se pridružilo 37 umjetnika koji su kroz svoje radove oživjeli neobična bića i pretvorili ih u šećerne biste, figure, torte, medenjake….

Nadamo se da ćete uživati u nekolicini radova koje smo odvojili za vas, dok cijelu galeriju možete pogledati na fb stranici, koja je objavljena 20. juna World Apart - Naoto Hattori.Povezani članci