Privatna škola AGAVA - Novi Sad

Za sve koji bi hteli da unaprede svoje osnovno znanje, Agava centar u saradnji sa profesorom Lukom Ljubičićem, zaljubljenikom u struku, od sutra startuje sa naprednim kursom poslastičarstva.

 

 

Polaznici naprednog kursa poslastičarstva su većinom ljudi koji su na visokim položajima tipa šefova kuhinja, poslastičarnica kao i kandidati koji žele da nadograde svoje znanje i idu u korak sa savremenim trendovima izrade poslastica.

Koncept je zamišljen da svaki kandidat prođe kroz praktičan i teorijski deo. Rade se savremene poslastice po principu Fine Dining koji je dosta aktuelan. Polaznici kursa se edukuju o pravilnoj termičkoj i fizičkoj obradi namirnica, ekonomičnosti upotrebe, serviranja, dekorisanja i ubacivanja inovacija. Na kraju obuke, svaki polaznik ima pismeni i praktičan test, kako bi se utvrdilo njegovo stečeno znanje. Ako polaznik zadovoljava kriterijume dobija sertifikat o položenoj obuci kao i moguće zaposlenje u svojoj struci.

 

 

Kurs traje pet nedelja, održava se svake naredne subote u trajanju od po 3 sata, gde kandidat prolazi obuku u proizvodnji 4 moderne poslastice. Takođe kandidatima se nudi i konsalting gde se koriguju greške prilikom izrade i otvaraju neki novi vidici u proizvodnji poslastica. Stečeno znanje kandidati po završetku edukacije, mogu odmah da primene u objektima gde rade - restoranima, poslastičarnicama, hotelima... 

Edukacija se vrši u veoma prijatnom ambijentu privatne škole Agava u Novom Sadu, gde je polaznicima dostupan sav materijal i alat, potreban za rad. 

Više o programu kursa možete pročitati OVDE.


 

Fotografije: Luka Ljubičić

 

 

 

Povezani članci