Osnove su interesantne kako početnicima tako i onima koji su dugo u ovoj branši.

Bez obzira na iskustvo ako nemamo dobre temelje, uvijek će iskrsnuti problem koji usporava izradu i onemogućava napredak. Za sve koji bi željeli da postanu dekorateri torti ili pak žele da učvrste osnove, kompanija Panvel u saradnji sa Vukčević Brankom organizuje dvodnevni kurs u Podgorici, koji će se održati 24 i 25. Juna.

 

 

              Na dvodnevnom kursu možete naučiti kakve torte mogu da se presvlače fondanom  i zajedno sa timom edukatora napraviti prigodnu čokoladnu tortu. Sledeći korak je posvećen puter kremu, u ovom djelu učite kako se on pravi i tehniku premazivanja koja će Vam omogućiti da ovaj segment izrade obavljate brže i preciznije.  Upoznavanje sa fondanom služi da bi bolje shvatili sastojke koji utiču na njegovu elastičnost, čvrstinu, otpornost na vlagu a ujedno je i uvod u tehniku presvlačenja fondanom.

Nakon tih koraka krećete u izradu dekoracije sa slike - deo sa alatima a deo i sa ručnim modelovanjem. Pravite morsku kornjaču i kroz razne primjere upoznajete sa osnovama modelovanja figura.

U poslednjem djelu kursa završavate postavljanjem ukrasa- dekorisanjem. Svaki polaznik svoj rad nosi sa sobom.

              Na kursu su obezbeđjeni alat i materijal kao i osvježenje i užina.

              Broj polaznika je ograničen.

              Za sve informacije i prijave pišite na email: moyasugarart@gmail.com

 

 

 

Riječ, dvije o edukatoru...

             Ovo je teorijski plan po kojem se vrši edukacija, u praksi je to mnogo više jer edukator nikad ne može predvijeti koji polaznik sa kojom tehnikom ima najveći izazov. Upravo tu želimo da istaknemo koliko je bitno da osoba koja predaje ima višegodišnje iskustvo iz oblasti koju prezentuje, jer samo na takav način može da odreaguje u svakom momentu i nađe odgovor za svako postavljeno pitanje. Za našeg edukatora Vukčević Branku,  svjedoči preko 5000 dekorisanih torti , nekoliko stotina izrađenih figura i cvijeća, nekoliko desetina obučenih polaznika, nekoliko zlatnih medalja i pehara za najljepše torte. Naravno ni međunarodna priznanja nisu izostala tako da su njene torte koje su uvrštene u nekoliko svjetskih magazina i međunarodnih projekata prenijele i lijep glas o maloj državi na obali Jadranskog mora.

 

Povezani članci