Višnja i Nemanja Samardžić, osnivači brenda Pasteli Sweetspartneri su u poslu i ljubavi. Višnja je diplomirala na muzičkoj akademiji, odsek klavir, dok je Nemanja završio Fakultet bezbednosti, tako da nisu ni sanjali da će po završetku studija njihovi poslovni planovi krenuti drugim, slatkim stazama. 

 

 

Kada je započela vaša slatka porodična avantura i gde se nalazi radionica Pasteli Sweets- a?

Pre tačno 6 godina otpočeli smo svoju slatku avanturu, kada smo svoju ljubav prema slatkišima pretočili u kreativan izazov i otvorili svoju radionicu kolača i torti. Od samog početka smo želeli da to što radimo bude inovativno, zanimljivo, moderno i prepoznatljivo. 

Za kratko vreme smo privukli pažnju ukusnim i prelepo dekorisanim poslasticama. Naša proizvodnja se nalazi na Bežanijskoj kosi, a sa ponosom možemo da najavimo otvaranje "Pasteli Sweets cake shop" u centru Beograda, do početka leta. 


 

Izbor imena nas uvek stavlja na slake muke, čime ste se vi vodili prilikom odabira?

Dugo smo razmišljali kako da nazovemo naš brend, konsultovali smo se sa prijateljima i porodicom. Međutim, ipak smo odlučili da poslušamo našu intuiciju i da našem brendu damo ime Pasteli Sweets, što se kasnije pokazalo kao naziv koji je u potpunosti autentičan i prepoznatljiv.

 

 

S obzirom da ste iz potpuno drugih branši uplovili u svet poslastičarstva, kojim putem ste stigli do današnje priče i gde ste sve pronalazili inspiraciju za korak dalje?

Inspiraciju tražimo u nama samima, kao i u svetskim trendovima iz sveta poslastičarstva. Još od samog početka, često smo obilazili evropske poslastičarske sajmove, učili zanat, kupovali alat, pratili trendove, edukovali se, pratili novitete preko interneta, učili da pravimo poslastice i istovremeno uživali u svemu tome. Naš cilj od početka je bio da imamo drugačiji, kvalitetan i savršen proizvod. U tome su nam pomogli i naši prijatelji, koji su bili glavni degustatori.


 

Iza ovako prelijepih poslastica se kriju i sjajni ukusi, koje ukuse bi izdvojili kao zaštitni znak vaše firme?

Zaštitni znak Pastelija je jedinstven ukus i nestvarna dekoracija svakog detalja na torti i poslasticama. Od ukusa najprepoznatljivije su čokoladna torta i plazma milka, kao i veliki broj poklon pakovanja, koje sa velikom pažnjom osmišljavamo za sve prilike.


 

Od ideje do realizacije, potrebno je složiti sve kockice, koliko ljudi u vašem timu svakodnevno daje svoj maksimum, da bi kupac dobio željenu poslasticu?

Naš tim broji nekoliko poslastičara i dekoratera, kao i menadžera i pomoćno osoblje. To su izuzetno vredni, kreativni i snalažljivi ljudi. Svakako, najteže je bilo napraviti dobar i uigran tim, ali svi članovi našeg tima su neizostavne karike u procesu stvaranja magije Pasteli Sweets.

Izuzetno je bitno ulagati u konstantne edukacije zaposlenih i raditi na njihovom poslovnom, ali i ličnom razvoju, u svemu tome nam pomaže naš HR konsultant.

 

 

Koliko je pandemija usporila planove i u kom pravcu bi dalje voleli da se vaš biznis razvija?

Pandemija je kao i svima dosta otežala poslovanje, najviše za veće proslave i svadbe, ali zahvaljujući agilnosti našeg tima, uspeli smo da prilagodimo ponudu trenutnoj situaciji, osmislili smo nove proizvode i time uspeli da bar malo ublažimo posledice pandemije.

Pravac u kom bismo voleli da se naš biznis razvija u narednom periodu, definitivno je u smeru širenja asortimana, prodajnih objekata, a možda i obuhvatanje drugih grana gastonomije.

Šta god da nam budući period donese, trudićemo se da demonstriramo naše vrednosti: poverenje, harmoniju, entuzijazam, poštovanje, agilnost i kreativnost.

 

 

Fotografije: Pasteli Sweets

Povezani članci