Za kreativce, godišnji odmor je vrijeme kada mogu na miru da se prepuste stvaranju, igri i eksperimentisanju. Upravo tada, bez žurbe i trke, nastaju posebne kreacije, izrađene po svom guštu, bez nadzora i uslovljavanja, bez komentara i sugestija. Neki bi rekli - najbolje utrošeno vrijeme, putovanje u neki svoj lični svijet, ispitivanje nekih svojih granica i ispunjavanje neke svoje lične sreće.


Slađanu iz Hrvatske smo već imali prilike da upoznamo kroz prelijepe ručno modelovane figure od šećerne mase. Iako je na društvenim mrežama poznatija pod pseudonimom Iva Ivić, kada ugledamo neki od njenih radova, nedvosmisleno znamo ko je autor bez pominjanja imena. Upravo njeno poslednje slatko remek djelo je uspjelo da nas vrati u bezbrižno vrijeme djetinstva u jednu od njenih omiljenih priča, koju je uspjela da oživi sa svojim besprekornim načinom modelovanja. Slađana svaka čast, malo je reći da nas je oduševilo Vaše novo slatko djelo, otkud to da je izbor pao baš na simpatičnog dječaka od drveta?

Hvala vam,  nema nekog posebnog razloga, jednostavno mi se ta priča uvijek sviđala, možda najviše  zbog pouke priče da se dobrota i dobra djela uvijek isplate.


Koja figura Vam je predstavljala najveći izazov?

Najveći izazov mi je definitivno predstavljao cvrčak. Inače su manje figure najzahtjevnije za izradu, zbog detalja koje je nemoguće odraditi bez lupe,  a sada je bilo potrebno napraviti baš malenog da bi se lijepo uklopio u scenu.  Iz trećeg puta sam konačno uspijela, mada da je bio još manji bilo bi još bolje.


Za ovako detaljnu postavku je sigurno utrošeno mnogo vremena?

S obzirom da sam bila na godišnjem, svakog dana sam odradila po par sitnica, tako da stvarno ne bi mogla reći koliko je vremena ukupno odvojeno.


Kažite nam nešto više o samom djelu, koje materijale ste koristili u izradi?

Pod i zid su od tvrde podloge presvučene sa fondanom, s tim da je zid dodatno “zagipsan” da dobije što realističniji izgled. Od boja sam koristila Wilton, ProGel i Americolor. Pošto nemam airbrush koristila sam Rainbow dust boje da osjenčim detalje. Od masa sam koristila domaći fondan i Pelikano.


Umjetnici vazda nalaze manu svojim radovima, koliko ste zadovoljni postignutim?

Sa konačnim rezultatom sam iskreno jako zadovoljna. Pinokio i drugari su dobili počasno mjesto u mom radnom kutku,  pored Gizma i Pink Pantera, figura koje sam isto radila sebi za dušu. Fotografije: Slađana PrgometPovezani članci