SPONZOR RECEPTA:

 

Potrebne sirovine za PÂTE SABLÉE:

Top frolla - Irca 100g

(mešavina za prhka testa)

Puter 35g

Jaja 10g

Avoleta - Irca 10g

(Smesa u prahu na bazi badema)

  

Sve potrebne sirovine sjediniti u posudi za mikser i mutiti na najsporijoj brzini lopaticom. Dovoljno je da se masa sjedini oko 1 minut, zatim je razviti između dva papira za pečenje, auštehovati aušteherom dobijenim u Silikomartovom kompletu The Ring 65. Zalediti celu razvijenu masu, zatim odvojiti auštehovanu koru i peći je na 180°C, 5± minuta.

 

 

Potrebne sirovine za insert od maline:

Maline 180g

Trim - Irca 12g

(stabilizator)

Šećer 25g

  

Sjediniti šećer i maline i kuvati dok ne proključa. Nakon toga skloniti sa vatre i dodavati Trim uz konstantno mešanje žicom. Ohaditi masu, zatim dresir kesom istiskati u insert kalup iz Silikomartovog kompleta The Ring 65. Zalediti potpuno insert zatim izvaditi iz kalupa. Zaleđene inserte ostaviti u minusu, do upotrebe.

Ovaj postupak je neophodno ponoviti dva puta, jer za predviđenih 6 kolača, potrebno je 12 inserata od maline, jedan se koristi u samom kolaču, drugi u dekoraciji kolača.

 

 

Potrebne sirovine za krispi insert:

Pralin delicrisp classic - Irca 80g

 

U mikrotalasnoj pećnici ugrejati Pralin Delicrisp classic , zatim ga kašičicom nanositi u insert kalup iz Silikomartovog kompleta The Ring 65. Insert takođe skladištiti u minusu do upotrebe.

Potrebne sirovine za osnovni krem:

Top cream 65g

(osnova za žuti krem)

Mleko 150g

Mlečna pavlaka 60g

Joypaste pistachio 100% - Irca 15g

 

Umutiti mlečnu pavlaku, zatim u drugoj posudi sjediniti mleko i top cream. Sjediniti Top cream sa pavlakom, zatim dodati Joypaste pistachio 100% i ručno sjediniti. Puniti kalupe kremom, tako da se popuni ½ kalupa, utisnuti zaleđene inserte od maline i Pralin delicrisp classic-a, zatim popuniti kalup do kraja kremom, i izravnati površinu kalupa. Potpuno zalediti kolač.
Potrebne sirovine za preliv: 

Chococream pistachio 120g

(krema od pistacija za punjenje i aromatiziranje)

 

U mikrotalasnoj pećnici ugrejati Chococream pistachio, po potrebi se moće dodati i 10% suncokretovog ulja. Ugrejanim Chococream pistachio-m prelivati zaleđene kolače. Na preliven kolač stavljati insert od maline, stranice panirati seckanim ili mlevenim neslanim pistaćima.

 

 

 

Piše: Sara Nikolić

Fotografije: Sara Nikolić

 

 

 Povezani članci