Chocolate  Academy Belgrade 

 

 

CA Belgrade, koja je sa obukama za poslastičare počela u martu ove godine, proširuje svoje aktivnosti na podršku i saradnju sa školama u regionu. Osim komercijalnih obuka usavršavanja u oblasti čokolaterstva i poslastičarstva, u planu su posebne ‘tailor made’ radionice za talentovane đake ovih škola, kao i usavršavanje za nastavni kadar.  

 

 

    Početkom juna, gosti Chocolate Academy bili su đaci Ugostiteljsko-turistističke škole iz Beograda sa svojim profesorkama Milicom Živković-Vidović i Srbijankom Bogosavljević. Podeljeni u dve grupe, prošli su prvi nivo obuke Chocolate Discovery 1.0, koju je vodio glavni šef CA Belgrade Remy Delete, uz asistenciju kolege, iskusnog šefa Željka Todića, nekadašnjeg đaka ove škole koji se od nedavno priključio timu. 

 

 

   Polaznici će u budućnosti imati priliku da se upoznaju sa sveobuhvatnim tehnikama u radu sa čokoladom, kao i teorijskim delom i najnovijim trendovima. Pored zvaničnih sertifikata Chocolate Academy, svi će dobii dodatno usavršavanje koje do sada nisu imali prilike da steknu na našim prostorima. Nešto kasnije, tokom leta, slična edukacija biće priređena i za kadar i stručne saradnike Ugostiteljsko turističke škole iz Osjeka. Ideja je da se odabranim zaposlenima pruži prilika da usavrše svoje veštine u radu s čokoladom, kako bi, kao predstavnici Regionalnog centra kompetentnosti, svojim đacima pružili dodatnu edukaciju, prilagođenu poslednjim svetskim trendovima. 

 

 

    Još jedna u nizu aktivnosti na polju podrške edukaciji je i ugovor o saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu, koji je deo Univerziteta Novi Sad, koji je sklopljen u cilju podrške i prilike za studente da otpočnu sa projektima i praksom, a zatim i radom u našoj kompaniji. Krajem avgusta gost Chocolate Academy biće Romain Renard, koji ovaj put dolazi radi obuke o najnovijim trendovima u izradi  kolača, nešto kasnije i Christophe Morel iz Montreala, sa svojom čuvenom edukacijom o tehnikama izrade delicija od čokolade, kao i osnovnim tehnikama modeliranja čokolade. 

 

 

 

Moyamagazin

Fotografije: Chocolate Academy Belgrade 

 Povezani članci