Ručno rađene čokolade su poslednjih godinu dana veoma popularne u našem regionu. Uz malo mašte i vještine možete po želji napraviti svoju omiljenu kombinaciju uz koštunjave plodove, začine, suvo voće, možda i nekog alkoholnog pića i tako dobiti jedinstveni ukus! A da bi upotpunili praznični ambijent možete dodati i čokoladne ukrase u raznim bojama.

 

Otopite bijelu čokoladu do 40 stepeni i obojite bojama predviđenim za čokoladu. Postupak temperiranja čokolade imate OVDJE.

Na početku bi krenuli sa pripremom čokoladnih ukrasa. Ovaj wiltonov silikonski kalup nam se učinio kao idealan za tu svrhu, prvenstveno jer nije previše dubok tako da ne morate previše da pazite na količinu izlivene čokolade. Dovoljno je naliti čokoladu i višak skinuti paletnim nožem. Kada se dobro ohladi izvaditi iz kalupa. 

 

Nakon toga pripremiti razne bombone,čokoladne mrvice i perlice u boji. Izliti temperiranu čokoladu na silikonsku podlogu i poravnati paletnim nožem. Po pravilu ovakve čokolade ne trebaju da budu predebele!

Poređati prvo krupnije pa onda i sitnije ukrase po želji. Kada se čokolada stvrdne, polako vrućim nožem zarezati površinski sloj, obilježavajući trougao (ili pak neki drugi oblik).

Čokoladu polako izlomiti po označenim ivicama.

(Čokoladu je najbolje zapakovati u celofan da bi je sačuvali od raznih vremenskih uticaja)

 

 

 

 

Moyamagazin

Video: sugarandsaltcookies

 

 

 

Povezani članci