Naša saradnica Danica Vuletić, vedski astrolog iz Novog Sada koji već godinama živi između nekoliko gradova bivše Jugoslavije. Više od dvadeset godina se bavi vedskom astrologijom jyotish-om, završila je B.A.Vedanga akademiju na KKC Y u Nagpur, Indija u okviru Shri Jaganat centra u Srbiji i iza sebe ima bogato iskustvo u radu sa klijentima kroz konsultacije.

 

Kroz rubriku Prstohvat zvijezda u časopisu Moya, kroz natalne karte i stručna objašnjenja nam je predstavila   kako planete mogu da utiču na naše kreativne sklonosti i afinitete koje svako ko se bavi poslastičarstvom ima veliku priliku da iskaže. Osvrnuli smo se na uspješne pojedince i one manje poznate, koji su u oblasti slatkih delicija - torti, kolača i dekoraciji istih pokazali genijalnost i ljepotu svoje umjetničke duše kroz svoj talenat i kreativnost.

Jotish ili vedska astrologija predstavlja jednu od grana drevnih indijskih spisa - Veda, jednih od prvih pisanih spomenika ljudske kulture. Starost Veda je i dalje pod znakom pitanja jer su se nekoliko hiljada godina prenosile usmenim putem da bi pre oko 300 godina pre nove ere konačno dobile pisanu formu. .

Osnovna postavka vedske astrologije je da je ljudsko rođenje neponovljivo i jedinstveno, tako da ne postoje dva identična života. Po ovom sistemu Planete (ili na sanskritu - grahe) sunčevog sistema imaju veliki uticaj na energiju čovjeka, njegov život kao i na njegovo životno okruženje.

Svrha jyotisha je više preventivne nego prediktivne prirode jer u sebi sadrži i posebne Remedijalne mjere - lijekove za loše planetarne konstalacije. Naša budućnost zavisi od naših djela koje su vezane za sadašnjost. Na kreiranje sadašnjosti možemo uticati ako upoznamo sebe i ako idemo putem naše bolje strane ličnosti, imamo posao koji nas ispunjava, radimo stvari koje nas čine boljim ljudima i one koje nas inspirišu i pokazuju našu kreativnost, talente i naše znanje.

Interesantan je podatak da većina ljudi koji pokreću neki biznis u svijetu, žele da proguraju neku svoju ideju, vrednuju konsultacije sa vedskim astrolozima kao nešto najkorisnije što im je pomoglo da u prvoj godini lakše preguraju prepreke, sačuvaju sredstva i postave zdrave “temelje” firme.

Povezani članci