Međunarodno takmičenje 

 

 

Glavni cilj festivala je bio okupiti tim profesionalaca dekorativnog poslastičarstva i podstaći ih da se međusobno nadmeću predstavljajući prava umjetnička djela. Svi radovi su postigli veliki uspjeh i oduševili festivalsku publiku. Međunarodni žiri u sastavu Adelina Baicu, Emma Jane, Carla Puig, Sophia Fox i Manuela Taddeo obavili su mukotrpan posao i uz veliku predanost i profesionalnost izvršili selekciju radova.

 

 

 Na festivalu su se mogle vidjeti razne kategorije radova kao i teme. Jedna od organizatorki Catia Guida, za kategoriju Music in Art odabrala je 22 umjetnika, koje je pozvala da učestvuju a koji su predhodno mogli da, u privatnoj FB grupi, izberu svoje inspiracije.

 

    

Jedina učesnica iz našeg regiona je bila Daca Šobot iz Zagreba, koja nam je prenijela utiske sa festivala.

Iako je ovo dosta manji sajam nego Cake International u Birminghamu, rado sam se odazvala na poziv Catia Guide jer volim da iskoristim svaku priliku u kojoj mogu da vježbam italijanski jezik i da upijem njihovu kulturu i karakter. Istakla bih da je posebna čar vidjeti toliko ljudi istih interesovanja na jednom mjestu! Što se tiče samog takmičenja malo je drugačije nego u Engleskoj ali su kriterijumi isti- pravila su vrlo stroga. Sudije su velika imena iz različitih dijelova svijeta, tako da ko god da se upusti u ovu priču, bez obzira na plasman, treba biti zadovoljan na odličnom feedback-u o tome šta ste mogli bolje i na čemu treba raditi. Pored samog takmičenja, iskoristila sam priliku da prisustvujem obukama kod sjajne Carle Puig i Manuele Taddeo, kao i za nabavku alata i materijala kojih nema kod nas. 

 

 

 

 

Moyamagazin

Fotografije: Daca Šobot 

 

 

Povezani članci