Nekad smo sa nestrpljenjem dočekivali drugi dio januara zbog odlaska na najveći svjetski sajam sladoledarstva, poslastičarstva, pekarstva i kafe. Nažalost pandemija je odložila mnoge događaje, pa tako ni EXPO centar nije bio u mogućnosti, zbog epidemioloških mjera, da otvori vrata izlagačima i posjetiocima iz čitavog svijeta. 

    
42. međunarodni sajam u Riminiju, koji se održava od 1979. godine, sve zainteresovane će ugostiti na virtuelnoj platformi u skladu sa svjetskim trendovima. U sklopu digitalnog izdanja održat će se brojni webinari, radionice i prezentacije proizvoda nacionalnih i međunarodnih izlagača.  Online prezentacija koja će sadržati video komunikaciju i virtuelne sastanke, planirana je od 15. do 17. marta ove godine i predstavlja jedino rešenje za ponovno pokretanje, razmjenu mišljenja i pronalaženje novih ideja za tržište koje se konstantno razvija. 

           Slažemo se, ove godine će nam najviše nedostajati degustacije nevjerovatnih gastronomskih užitaka, kupovina alata i sirovina, uživanje u savršenim radovima dekoratera torti...ali nadamo se iskreno, da se sledeće godine ponovo okupljamo na starom mjestu, 22. Januara, kada je planirano održavanje 43. međunarodnog sajma u Riminiju.Fotografije: Sigep fb page

Povezani članci