43. izdanje najpoznatijeg italijanskog sajma sladoledarstva, poslastičarstva, pekarstva i kafe, koje je nakon dvogodišnje pauze održano sredinom marta u Riminiju, ugostilo je veliki broj izlagača iz čitavog svijeta. 

       U poređenju sa izdanjem prije pandemije iz januara 2020. godine, koje je postiglo ogroman uspjeh, posjećenost ovog izdanja smanjena je za 25%. Taj utisak sa nama je podijelio i Asim Pepić, agent prodaje poslastičarskih sirovina i alata iz Podgorice. 

“Ove godine je dosta slabija posjeta, vidljivo manji štandovi i nedostatak velikih izlagača. Mada rekao bih da je ovo bila veoma dobra prilika za manje izlagače, koji su konačno mogli da dođu do izražaja! Vjerovatno zbog toga atmosfera je bila mnogo opuštenija, osjetio se domaćinski pristup u komunikaciji. Samim tim očekujemo da će se neki novi brendovi uskoro pojaviti na našem tržištu”

 

 

       Rekli bi da sajam u Riminiju svake godine diktira trendove u poslastičarstvu i sladoledarstvu, koji  ukusi će po Vama dominirati ove godine?

“Ove godine su u fokusu egzotičniji ukusi sladoleda i kolača u kojima dominira papaja, marakuja i ostalo tropsko voće. Pored toga pistaći i lješnici i dalje preovladavaju u većini poslastica.” 

 

 

       Jedna od novina je da Sigep od naredne godine, po prvi put izlazi na internacionalno tržište. U saradnji Italian Exhibition Group i Koelnmesse GmbH, najavljen je Sigep China koji će se održati u aprilu mjesecu u gradu Šenžen, Kina. 

Dok 44. izdanje Sigep-a u Riminiju, ukoliko pandemija ne pokvari planove, održat će se tradicionalno u drugoj polovini januara!

 

 

Moyamagazin

Fotografije: Sigep Fb, Asim Pepić

 

 

 

Povezani članci