Više od 40 godina, Sigep je referentna tačka za inovacije u celom sektoru za sladoledarstvo, poslastičarstvo, pekarstvo i kafu, koja pruža potpuni pregled svih novih tržišnih dešavanja: sirovina i sastojaka, mašina i opreme, pakovanja…

 

    Najveći Internacionalni sajam ugostit će posjetioce iz čitave Evrope u periodu od 21. - 25. januara  u izložbenom centru Rimini u organizaciji Italian Exhibition Group SpA. U isto vreme održat će se i 7. izdanje A.B. Tech Expo-izložba mašina i tehnologije za pekarstvo: od skladištenja do pripreme i pečenja. U Riminiju će se okupiti svi važniji proizvodni lanci koji će zauzeti prostrani sajamski centar, koristeći ovu priliku da uspostave saradnju sa zanatskim i industrijskim, nacionalnim i međunarodnim udruženjima majstora sladoleda i poslastičara, kao i pekara, barista i specijalista za kafu. Kroz novosti iz oblasti sirovina, proizvoda, najnovijih mašina i sistema, pažnja se usmerava i na pitanja o održivosti i uštedi energije, nameštaja i opreme, vitrina i pultova, kao i svega što je neophodno za savremeno pakovanje. Profesionalci koji posjete sajam imaće uvid u evoluciju na međunarodnom tržištu, jer specijalizovani mediji dovode analitičare i stručnjake, koji će pružiti korisne alate za međunarodnu konkurentnost.

 

    Sigep je sinonim i za velika međunarodna takmičenja, koja su izvanredna prilika za profesionalno usavršavanje i otkrivanje novih talenata. Međunarodna takmičenja će se, u šest arena, smenjivati sa demo prezentacijama velikih majstora koji koriste najnovije tehnološke inovacije u obuci i nastavi.

  Dolce arena će biti domaćin takmičenja talenata Gelato Europe Cup-a, koji je preliminarna faza kvalifikacija za evropske timove pred svjetsko prvenstvo u sladoledu, na Sigepu 2024, juniorsko svjetsko prvenstvo u poslastičarstvu i svjetsko prvenstvo za žene, koje će izabrati sledeću kraljicu kolača.

 U Gelato areni su planirane demonstracije i razgovori, dok će Pastry arena biti domaćin seniorskog prvenstva Italije - Italian senior Championship, i juniorskog prvenstva Italije -Italian Junior Championship, kao i SIGEP Giovani. 

    Coffee arena biće poprište sedam nacionalnih prvenstava koja se boduju za svjetsko prvenstvo u kafi, za najbolje italijanske bariste. Sa druge strane, u Bakery areni se održava Bread in the City, međunarodno pekarsko takmičenje pod pokroviteljstvom Richemont Cluba. Spektakularno će biti i u Choco areni, uz demo snimke i razgovore majstora čokolade i stručnjaka za kakao, koji govore o istoriji i posebnostima čokolade.

 

Moyamagazin

Izvori: Sigep EXPO i Pekar&Poslastičar

Fografije: Sigep Rimini

 

 

Povezani članci