44.izdanje vodećeg svjetskog sajma za sladoledarstvo, poslastičarstvo, pekarstvo i kafu, nakon izuzetno teške dvije godine, vratio se u punom sjaju!

 

    Godinama, SIGEP predstavlja nezaboravno iskustvo za sve posjetioce, koji u toku 5 dana iskoriste brojne prilike za upoznavanje noviteta na tržištu, degustacije sladoleda, peciva i poslastica. Osim toga, sajam takođe uključuje brojne radionice i predavanja stručnjaka iz industrije, što posjetiocima pruža priliku za razmjenu znanja i iskustava, kao i mogućnost da se susretnu sa stručnjacima iz različitih dijelova svijeta, steknu nova prijateljstva i poslovne kontakte. Rekli bi da je upravo SIGEP početna tačka godišnjih planova i da je zaista nešto što svaki ljubitelj ovih industrija ne smije propustiti!

 

 

   Malo je reći da su nas novi ukusi sladoleda oduševili! Jedan od noviteta je i kefir sladoled, koji pruža savršenu kombinaciju ukusnog i zdravog, savršeno izbalansiran za uživanje bez griže savjesti. Napravljen je od svježeg kefira i prirodnih sastojaka, bez dodatih umjetnih boja ili ukusa. Osim što je zdraviji od običnog sladoleda takođe ima blagotvorno dejstvo na probavu i pomaže u jačanju imunološkog sistema. Pored sladoleda ostavile su nas bez teksta i ledene poslastice u raznim varijacijama, poput čizkejka, sahera, mafina koje će definitivno ove sezone preuzeti mjesto najomiljenijeg letnjeg dezerta!

 

 

 

    Pekarskim sektorom dominiralo je njegovo veličanstvo - kroasan! Rekli bi da je on ove godine potpuno zasjenio picu (ako je to uopše i moguće), savršenom teksturom i raznim varijacijama ukusa. Nas je lično oduševio u kombinaciji sa kurkumom i pomorandžom, na prvi pogled nespojivo a u isto vrijeme preukusno! Pice iako u drugom planu, bile su zaista izvrsne- rekli bi dovedene do savršenstva. Najviše nas je oduševilo tijesto - mekane korice i velikih šupljina u unutrašnjosti, koje nije ostavljalo težinu u stomaku! 

 

 

    Pored velikog izbora mašina, najviše smo se zadržali kod Techfood-a na demonstraciji pripreme Chocoburger-a, originalne poslastice koja je poslednjih par godina izuzetno popularna u zapadnoj Evropi. Vrlo interesantan sklop sastojaka- Čokoladna "pljeskavica", nadjev od sladoleda, voćni ili čokoladni preliv umjesto kečapa, voće kao salata i wafle zemička posuta sa šećerom u prahu- efektno a preukusno! Sjajna ideja za one koji traže nešto novo!

 

 

    Ove godine bi rekli da je ponuda za dekorativno poslastičarstvo bila izuzetno mala. Izostali su neki od najpoznatijih brendova i stekao se utisak da je pandemija donijela mnogo promjena u načinu poslovanja. Izdvojili bi štand Laped-a gdje smo imali priliku da vidimo demonstracije izrade figura, dekorisanja sa puter kremom i pripremu puter krema sa Quick fondan-om, zahvaljujući zastupniku za Hrvatsku, Dubravku Franju iz Dora trgovine

 

 

 

    Na kraju kad sumiramo utiske, SIGEP je zaista nešto poput inspiracije za sve ljude iz oblasti poslastičarstva, sladoledarstva, pekarstva i kafe. Mjesto koje vrijedi posjetiti- preispitati svoje planove, osmisliti strategije i naravno- zasladiti se!

 

Moyamagazin

Fotografije: Moyamagazin, Techfood.it

 

 Povezani članci