Nova zvijezda Netfliksa - poslastičar i čokolater Amaury Guichon!

 

 

      Na našu veliku radost, od 26.novembra možemo da uživamo u tematski bliskom rijaliti programu, pod imenom “Škola čokolade”. Najpopularniji čokolater svijeta, mladi francusko- švajcarski pastry chef Amaury Guichon, koji već nekoliko godina živi i radi u Las Vegasu, prvi put se našao u ulozi koproducenta i voditelja. 

     Rijaliti program prati osam učesnika - osam profesionalaca iz cijelog svijeta. Sam Guichon se našao i u ulozi žirija i on je taj koji će odlučiti koji kandidat napravio najbolju kreaciju - na temelju ukusa, tehnika i preuzimanja rizika!

      Svaka emisija je izgrađena po istom principu - prvi dio je individualni izazov, a drugi dio se sastoji od izazova za timove.

 “U svakoj epizodi predstavljam ekskluzivnu kreaciju koja će biti kolač ili umjetnički rad od čokolade. Zatim podučavam studente, u obliku majstorske obuke, ključnom dijelu rada kako bi im omogućio stvaranje tog djela. Nakon toga, studenti-profesionalci imaju određeno vrijeme da naprave kreaciju po svom izboru, temeljenu na tehnici koju sam ih naučio”, objašnjava Guichon.

“Jako sam ponosan što mogu svoj rad prikazati široj javnosti u drugačijem svjetlu”, kaže. 

     Na kraju osam epizoda, samo će jedan učesnik izaći kao pobjednik, s nagradom od 50.000 dolara i mogućnošću da dođe i održi majstorsku obuku na Amaury Guichon's Pastry Academy u Las Vegasu.

 

 

 

 

Moyamagazin

YouTube: Netflix

 

Povezani članci