Kompanija Panvel - Panonka iz Podgorice, krajem avgusta ugostila je veliki broj polaznika na dvodnevnoj obuci za dekorisanje medenjaka sa Jovanom Stojčevski Somborac, majstoricom iz Novog Sada.

 

 U toku dva dana, koja su obuhvatila napredne i početne tehnike ukrašavanja medenjaka, 13 polaznika je naučilo kako da sami naprave tri vrste keksića - medenjaka, kraljevsku glazuru uz mnogo savjeta koji će im pomoći da za vrlo kratko vrijeme savladaju tehnike izrade i ukrašavanja.

Interesovanje je bilo ogromno, pogotovo za početnu obuku, na žalost zbog ograničenog vremena predavača, dosta zainteresovanih je ostalo bez prilike da nauče nešto više o ovoj umjetnosti. Upravo zbog toga planirana je još jedna obuka u ovoj godini, negdje krajem oktobra - početkom novembra, sa nekom novogodišnjom temom, naravno ako okolnosti dozvole. 

Prvi dan je bio posvećen onima koji već imaju dio određenog znanja iz ove oblasti i koji su htjeli da nauče komplikovanije tehnike ukrašavanja. Prva po planu je rađena Lol lutkica u crvenoj haljinici na tufne. Detalj po detalj, polaznice su sjajno savladale svaki korak, tako da je sledeći zadatak - izlivanje Mini Maus odrađen sa vrlo malo korekcija. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi dan je bio mnogo dinamičniji, kao i uvijek kada su osnove u pitanju. Društvo je bilo šarenoliko, od totalnih početnika koji do sada nisu imali prilike da se upuste u ovu slatku avanturu do onih koji su se već na početku susreli sa nekim nedoumicama vezanim tijesto, kraljevske glazure, sušenje i svega onoga što je izuzetno bitno da bi uživali u izradi medenjaka. Kroz izradu 5 tematskih medenjaka, imali su prilike da nauče sve osnove koje su im potrebne - gustinu kraljevske glazure, način bojanja, upotrebu šablona, iscrtavanje detalja, izradu cvjetića, listića i još mnogo toga. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Obuku su dodatno upotpunili pokloni sponzora Ukrasite srcem šabloni, Delish boje i Kalupić 3D modlice. 

 

 

Ukoliko želite da se pridružite na sledećoj novogodišnjoj obuci ukrašavanja medenjaka - pišite nam na adresu office@moyamagazin 

Povezani članci