18.jula se obeležava Svetski dan sladoleda i tim povodom biće organizovana humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“. Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i rad Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. Pozivaju se vlasnici ugostiteljskih objekata da interno putem Ugovora o donaciji odvoje sredstva za NURDOR od prodaje svojih poslastica, kao i građani da pošalju humanitarnu sms poruku sadržine 1 na 1150.

https://www.instagram.com/pelivanbeograd/

 

  NURDOR već 17 godina predano i posvećeno brine o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. S obzirom na godinu iza nas koja je donela mnogo prepreka i izazova – važno je da solidarnost ne posustane. NURDOR je u toku cele 2020. godine vodio brigu o malim super herojima koji se leče od raka, imajući kao najveći prioritet da se sačuva njihovo zdravlje i porodicama obezbedi mir i podrška. U tome smo uspeli, a sada je važan zadatak na celoj društvenoj zajednici da pokažemo da smo iz svega naučili da čuvamo jedni druge i pružamo podršku onima koji ne mogu sami. U Srbiji u proseku godišnje ima 350 novoobolele dece, što znači da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka. Zajedno možemo omogućiti da borbe koje vode budu lakše i da put do izlečenja bude što manje bolan.

 

https://www.instagram.com/taiyaki_belgrade/

 

  Organizatorka akcije  „Slatko druženje" je volonterka Milica Zlatić, koja na ovaj način pomaže rad udruženja već nekoliko godina. NURDOR je uvek ponosan na svoje mlade, kreativne i energične ljude koji kroz svoju plemenitost i veliko srce pomažu drugima.

 Danas njenu akciju podržava veliki broj prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih.

 „Veoma  smo zahvalni i Milici i svim divnim i dobrim ljudima koji će se uključiti u ovu akciju. Možda vam jedna kugla sladoleda ili jedna SMS poruka deluju kao mali doprinos, ali ako nas bude mnogo koji udruženi dajemo svako po svoj mali doprinos – onda zajedno činimo zaista MNOGO. I zato ne postoji malo dobro delo, jer nijedno dobro delo nikada nije usamljeno. Uvek će podstaći i motivisati druge ili služiti kao svetli primer i inspiracija da možemo stvarati bolje okruženje zajedno“ – poručuju iz NURDOR-a.

 

 

  

 Povezani članci