Originalna ideja za dekoraciju vaše torte!

Ime ili broj godina slavljenika, u našem regionu, često je tražen detalj na tortama. Ukoliko ga na neki poseban način odradimo, definitivno može biti vrlo efektan detalj na našoj torti.

Sjajnu, originalnu ideju smo pronašli na YouTube kanalu CakesbyLynz

.

 

 

Za početak vam je potrebna masa za modelovanje ili fondan sa CMC

-

om, izrezači za veća slova i brojeve, boja po mogućnosti metalik zbog približnijeg izgleda balona sa helijumom - ili provjereno zlatna ili srebrna kao i standardni alat za rad. 

 

Rastanjite masu na dovoljnu debljinu, da bi kasnije mogli da umetnete ražnjić štapić. Slovo ili broj isjecite modlom preko providne folije da bi dobili lijepu zaobljenu ivicu. Okolo čitavog slova zalijepite tanku glistu od mase (ukoliko radite slovo ili broj koji ima šupljinu u sredini, takođe i u tom dijelu ponovite postupak). Sa oštrim djelom dresden alatke napravite udubljenja, okolo slova ili broja (malo većeg razmaka). Prilikom utiskivanja pritisnite toliko da i na slovu ostane manji dio udubljenja, da bi izgledalo da se u tim djelovima balon naborao zbog vazduha. Drugi put utiskujte, ponovo sa oštrim dijelom dresden alatke, samo po glisti od mase, na vrlo malom razmaku. Gdje god imate uglove na slovima ili brojevima, dodatno utisnite pregibe. Dodajte male nastavke za umetanje kanapa, na dnu balona. Ukoliko je potrebno, alatkicom izradite još nekoliko dodatnih pregiba na balonu. Nakon toga lagano umetnite ražnjić štapić i ostavite da se dobro osuši.

Nakon sušenja obojite u boju po želji. Da bi dobili još bolji 3D izgled balon slova ili broja, usjeke ispunite sa tamnijom nijansom osnovne boje!

 

Moyamagazin

 

 

Povezani članci