Sugar Shapers by Sugarworks

      Set za modelovanje firme Sugarworks, osmislili su dekorativni poslastičari u namjeri da kolegama omoguće najbolju pomoć u oblikovanju, izradi raznih tekstura, jestivog cvijeća, figura i ukrasa! Svaka alatka je sa posebnom posvećenošću i razumjevanjem ovog posla, dizajnirana da poboljša kreativnost, tačnost i samopouzdanje pri radu s jestivim i nejestivim sastojcima uključujući fondant, marcipan, šećernu pastu i čokoladu za modelovanje.

 

Sa ovih šest jedinstvenih, dvostranih alatki, imamo ukupno dvanaest različitih mogućnosti za oblikovanje. 

Izrađivanje detaljnih latica cvijeća, ivica i karnera, modelovanje i izrada tijela i lica figura od šećerne mase nikada nije bilo lakše. Naročito su pogodne za poslednje sekunde - finiširanje rada i sve vrste popravki. 

 Otporan je na toplotu do 135˚ C tako da može da se koristi i za topla oblikovanja. Dostupan je u dvije varijante sa mekšim i čvršćim vrhovima. Set sa mekšim vrhovima (svetlije sivi) namijenjen je za puter krem i fondant dok je čvršći (tamnije sivi set) najbolje rezultate pokazao u radu sa čokoladom za modelovanje, marcipanom, gum pastom i ganašom. Osim toga u ponudi pored standardnog možete pronaći i mini set, koji se razlikuje samo po dimenzijama, tako da je namjenjen za precizno modelovanje manjih figura i nekih minijaturnih detalja.

 

 Sugarworks alatke su izrađene od materijala koje su bezbjedne za dodir sa hranom. Zaštitu od loma, pucanja i propadanja alatki, preduprijedili su fleksibilnošću i izdržljivošću materijala.

S obzirom da su dostupne u vrlo malo evropskih zemalja, za sada ove alatke možemo pronaći samo na sajmovima u okruženju.

Tako da obilaske vrijedi iskoristiti i za nabavku posebnih alata!

Među ambasadorima firme Sugarworks su i najveća imena iz svijeta dekorativnog poslastičarstva, koji na najbolji način prezentuju sve prednosti ovog jedinstvenog seta!

 

 

Moyamagazin

Fotografije & YouTube:  Innovative Sugarworks

 

 

Povezani članci