Tehnika ukrašavanja sa puter kremom

 

 

Strpljenje i preciznost - glavne su vještine koje su nam potrebne za ovakvu vrstu dekoracije! Iako na prvi pogled, ukrašavanje tačkicu po tačkicu, djeluje izuzetno komplikovano- spada u one tehnike koje se mogu savladati upornom vježbom. 

Autorka ove inspirativne tehnike je Siân-Amy Pettit, iz Engleske, vlasnica brenda The Petite Pudding

 

 

Za početak je potrebno premazati tortu sa puter kremom, lijepo izravnati i dobro ohladiti da bi mogli nekom oštrom alatkom nacrtati šemu za "tačkanje" ili jednostavno otisnuti sjekače željenih oblika. 

 Ostatak puter krema obojiti u željene nijanse i sipati u dresir kese, sa nastavkom za šlag tip#1

Isprobane recepte za puter krem možete pronaći OVDJE

 

 

Konzistencija puter krema je ključna za dobijanje željenog rezultata! Ukoliko je hladniji tačkice će biti jače definisane- teže ćemo istiskivati puter krem, dok ukoliko je premekan tačkice će se izdeformisati i prilikom pritiska rukom na dresir kesu, nećemo moći da kontrolišemo količinu puterkrema koja izlazi. Rekli bi da je odgovarajuća konzistencija ona kao za premazivanje torte.

 

 

Izbjegnite najčešću grešku, nemojte stavljati veliku količinu pripremljenog puter krema u dresir kesu! Ukoliko radite parcijalno, izbjeći ćete nepotrebno grijanje puter krema u toku držanja. Rešenje za ovu neželjenu situaciju je i deblja rukavica, koja će biti sjajan izolator tjlesne toplote.

 

Osim klasičnih šara koje se ponavljaju, sa ovom tehnikom se može napraviti i vrlo efektna slika! Najbitnije je dobro prenijeti konture željene slike i sjajan rezultat neće izostati...

 

 

A kad savladate tačkice možete kombinovati i crtice sa kojima ćete dobiti sjajnu teksturu pletiva! Svakako - kombinacije su neograničene, samo treba maštu pustiti na volju!

Uz pažljivo odabranu kombinaciju boja zaista možete imati vrlo originalnu tortu... 

 

 

Moyamagazin

Fotografije:The Petite Pudding

 

 

 

 

 

 

Povezani članci