Plants VS Zombies

 

 

Sigurno ste čuli za igricu Plants VS Zombies?

S obzirom da je prvi dio nastao prije 12 godina, vjerujem da je dosta vas imalo priliku da je ili isproba ili pak da vidi o kakvoj igrici je riječ. Na prvi pogled ova strateška igrica izgleda lako i naivno, međutim ako joj date šansu shvatite da je suština dosta drugačija. Ako zanemarimo onaj bauk efekat protkan zombijima, igrica zahtjeva da maksimalno uključimo mozak i uz raznorazne taktike odbranimo da ta čudna zelena stvorenja uđu u kuću… 

 

 

E sad prvo da stavimo na stranu šta lično mislimo o tim nekim stvorenjima i koliko se to kosi sa zdravorazumnim razmišljanjima i onim što želimo za našu djecu. Oni to jednostavno vole i interesantno im je, tako da negdje uz ograničeno korištenje i nadzor, taj fokus možemo kontrolisati i srazmjerno pružiti i drugi vid sadržaja, koji može da im bude korisniji i dobronamjerniji. Ali naravno koliko god se trudili, realnost je takva da kad pitate dječake koju bi tortu voljeli za rođendan, vrlo brzo dobijate odgovor u vidu omiljene igrice. Dok su još manji to i nekako možete korigovati, naravno ako želite, međutim kako rastu, opcije za izbor rođendanske teme postaju vrlo ograničene. Koliko se vremena mijenjaju, dovoljno nam pokazuje primjer da je prije desetak godina, izbor dječaka tog uzrasta za temu torte uglavnom bio Partizan ili Crvena Zvijezda, dok danas većinom vlada interesovanje za Minecraft, Roblox, Fortnite i neke druge popularne igrice.

 

 

Svakako kada od zadate teme izvučemo maksimum onda to ne može ostati neprimjećeno! Tako nas je na prvu loptu, torta majstorice Snežane Dodić prosto ostavila bez teksta. Podjednako smo se oduševili autentičnim prikazom figura kao i sjajno usklađenom cjelokupnom pričom. Pretpostavljamo da je slavljenika Luku i njegove drugare posebno nasmijao zombi koji je stajao na jednoj nozi, trudeći se da ne padne sa torte, dok je u ruci držao svoju glavu. Ništa manje nije bio smješan ni zombi koji je zadobio udarac graškom, pravo u čelo! 

I to je to, kada i tim bauk temama dodate malo humora i slatkoće, oduševljenje djece je zagarantovano, što je složit ćete se, najbitnije za jednu sjajnu rođendansku tortu!

 

 

Fotografije: Snežana Dodić

Povezani članci