Julija Beroš iz Splita, dugo je usklađivala svoje zanimanje i struku diplomiranog ekonomiste sa hobijem. Ipak ljubav prema poslastičarstvu i fotografiji hrane je prevagnula, tako da je sada poslastičar i food blogger sa punim radnim vremenom.

 

Odluci o definitivnoj promjeni profesije, prethodile su godine učenja, kuvanja, pečenja, čitanja i pisanja recepata po raznim portalima. Kreiranje vlastitog bloga Torta, pinjur, pjat nastalo je iz potrebe za vlastitim područjem, za vlastitom online zbirkom recepata, koji bi bili praktično napisani, objašnjeni, dostupni i pristupačni svima koji požele napraviti neku poslasticu, ali i neko slano jelo jer na blogu ima recepata raznih kategorija.

 

 

Osim kao food blogger, neko vrijeme je radila kao pastry chef u poznatom splitskom restoranu i edukator na visokoj gastronomskoj školi na katedri poslastičarstva dok poslednje 3 godine radi u vodećoj splitskoj poslastičarskoj kući, na osmišljavanju i izradi premium linije poslastica.

Istovremeno i dalje sarađuje sa poznatim gastro i lifestyle portalima te kreira slatke i slane recepte za klijente.

 

 

Julija možete li nam reći gdje sve pronalazite inspiraciju za svoje recepte i kako bi opisali svoj slatki put?

Kada ste poslastičar, vaš dan nema početka ili kraja, jer vi živite poslastice pa se često događa da inspiracija za neki novi ukus nastane na primjer u šetnji gradom ili dok se vozim na nekom putovanju. Poslastičarstvo je dinamičan posao, traži stalno obrazovanje, stalno učenje, praćenje trendova, poštovanje tradicije i poznavanje podneblja u kojem živite i radite jer, na kraju, poslastice i radite za ljude koji vas okružuju.

Moja priča je jednostavna priča- ako nešto volite raditi onda je za vas najbolje da to što volite zapravo i radite a ne da vam to bude hobi… Vaš rad govori umjesto vas i stvara poslovne prilike. Na vama je da ih prepoznate i odlučite učiniti korak dalje.

 

 

Fotografije: Julija Beroš Povezani članci