Majstorica Natasha Coline Kim Fah Lee Foka iz Švajcarske, učinila je nešto što je izazvalo oduševljenje publike i svjetskih stručnjaka za poslastice- napravila je najveću nosivu tortu haljinu ikad!

 

 

Vlasnica poslastičarnice SweetCakes, tokom svjetskog sajma vjenčanja u Bernu, predstavila je tortu- haljinu tešku nevjerojatnih 131,15 kg! Torta haljina koja je bila presvučena sa bijelom šećernom pastom i ukrašena cvjetićima od kraljevske glazure  predstavljena je tokom finalne revije vjenčanica. Da bi oborila svjetski rekord, jestiva haljina je morala biti nosiva i teška najmanje 68 kg. Model koji je nosio morao je hodati pet metara bez da se haljina raspadne. 

 

 

Okvir haljine podupirao se se aluminijskim držačima, a gornji dio haljine (korset od gipsa) težio je preko 50 kg. Uz pomoć točkića, haljina se mogla pokretati i prenijeti tokom nastupa. Nakon što je konačna težina odobrena od strane službenog sudije, Natasha je dobila certifikat od Ginisove knjige svjetskih rekorda.

 

 

Naravno tortom su se zasladili svi prisutni na reviji, kao i vjerne mušterije koje su sjutradan imali priliku da u SweetyCakes probaju ovo čuveno djelo. Čestitke majstorici i cijelom timu SweetyCakes-a na ovom impresivnom i slatkom dostignuću!

 

 

 

Moyamagazin

Fotografije: sweetycakes.ch

 

 
Povezani članci