Krenite u portagu za čarobnim božićnim keksićima u prvoj slikovnici iz biblioteke Slatkopedija! 

 

Iz pera urednice Slatkopedije, najstarijeg hrvatskog novinarskog portala specijalizovanog za poslastice i poslastičarstvo, izašla je prava praznična priča, pod naslovom „U potrazi za čarobnim božićnim keksićima“. Ova slikovnica prva je slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija. Tekst slikovnice potpisuje Kate Bošković, a ilustracije Matea Erceg iz firme 13. kat, koja potpisuje i ilustracije na svim prethodnim Slatkopedijinim proizvodima.

Slikovnica „U potrazi za čarobnim božićnim keksićima“ predstavlja toplu prazničnu priču ispunjenu mirisima i ukusima najukusnijih božićnih keksića. Čitajući slikovnicu i tragajući za čarobnim božićnim keksićima, djeca će otkriti velike i važne životne pouke.

 

 

Osim tople priče i predivnih ilustracija, u slikovnici se nalazi i recept za pripremu čarobnih keksića, a tu je i prostor predviđen za dječji crtež samih keksića ili pak za fotografiju omiljenih keksića.

Posebnost ove slikovnice namijenjene djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta jest i ta da je pisana velikim štampanim slovima pa je djeca mogu čitati potpuno samostalno. U stvaranju same slikovnice (osmišljavanju glavnog lika, kao i samog izgleda keksića) učestvovala je i Katina šestogodišnja nećakinja Ivona pa je slikovnica u cijelosti napravljena po dječjim željama. 

“Pomisao da će djeca tonuti u slatke snove uz moje riječi i da će mnoge porodice uživati u zajedničkoj pripremi ovih čarobnih keksića, čini me izrazito srećnom i počašćenom — jer ne dobije svako priliku da svojim radom zasladi najvažnije dane u životu svakog pojedinca — dane djetinjstva.” – rekla je autorka slikovnice Kate Bošković, iskoristivši priliku da zahvali preduzećima koji su omogućili da ova slikovnica ugleda svjetlo danaDada&RoccoGradska kavana RomanaSuper trend d.o.o.Diva Pastry Shop Slunj i Babyroom.hr.

 

 

Slikovnica je na tržište došla u pravi trenutak – tik pred božićne praznike, koje će mnoge porodice zasladiti upravo ovom pričom, ali i pripremom čarobnih keksića. Za sada je po cijeni od 69 kuna dostupna preko Slatkopedijinog webshopa, no Kate kaže da nas u ove nedelje čekaju i vijesti o drugim prodajnim mjestima na kojima će se moći kupiti slikovnica. 

Treba napomenuti da svi oni koji odaberu kupiti slikovnicu preko webshopa Slatkopedija do 10.decembra sudjeluju u prikupljanju sredstava za liječenje malene Kiare Goršić iz Šibenika jer će Slatkopedija od svakog prodanog primjerka odvojiti 10 kn te će na kraju prikupljeni iznos uplatiti na račun Kiarine majke. 

Na samom kraju Kate poručuje kako vjeruje da su slikovnicu štampali u dovoljnom broju primjeraka, ali bit će jako srećni ako ih vi razuvjerite.

 

 

Fotografija: SlatkopedijaPovezani članci