Sećam se...

Tokom mog detinjstva, jedan običaj nikada nije izostao - provesti nedelju dana uoči Uskrsa kod babe i dede u Sremskim Karlovcima. Mnogo sam vremena tamo provodila tokom cele godine, ali ovo vreme je bilo posebno i jedino njega kristalno jasno pamtim. 

Uživam…

Otkako sam se našla u svetu modličarenja, svake godine evociram uspomene po nekoliko meseci u kontinuitetu. Od momenta kada se (često već u januaru) naruče prve uskršnje modlice, pa sve dok oba Uskrsa ne prođu, svaki dan pred očima imam podsetnike. 

 

Maštam…

Dok u našoj fejsbuk grupi Modličarenje gledam medenjake koje prave umetnice-majstorice-modličarke, ja zamišljam kakvu bi oni dimenziju oduševljavanja dali mom "uskršnjem doživljaju" iz detinjstva da sam ih tada imala. Čak sam se setila i mog crvenog koferčeta, bilo bi savršeno pogodno da se u njemu drže i dugo čuvaju ti fascinantni keksići. :)

 

Volim Modlicu…

Beskrajno! Jer je plemenita. 

 

A i Modlica voli svoj posao.

Evo kako kreće njen radni dan.

 

 I šta se na kraju dobije - umetnost i čista sreća. 

 

 

 

 

Lako je Modlici i Sandri Novaković (kreatorki ovih medenjaka) da vole svoj posao kada je toliko lep! 

 

 Ako i Vi želite da doživite radni dan sa Modlicom, tu je naša onlajn prodaja modli za kolače gde možete da naručite modele koje ćemo izraditi specijalno za Vas u željenim dimenzijama. 

Ako odlučite i da se registrujete na našem sajtu, obradovaćemo Vas trajnim popustom nakon prve kupovine.  

 

Između ostalih noviteta u našoj prodavnici, imamo i predloge za uskršnje keksiće bez kraljevske glazure. Evo kako izgleda Modlicin radni dan sa Danijelom Gikić koja ume maestralno da ukrasi slavski kolač ← uverite se i sami.

 

 

 

Fotografije: Sandrine čarolije Zrenjanin i Šta se kuva?

 

 

Povezani članci