Ivana Prodanović iz Siriga, pripremila je za naše čitaoce tutorijal za uskršnji cakesicles - takozvane sladolediće umočene u čokoladu, koje često možemo videti kao sastavni deo poslastica na slatkim stolovima. 

 

 

 

  Za dekoraciju je potrebno:

Fondan u beloj, rozoj i plavoj boji

dodatno još malo tamno rozog, žutog, zelenog i crnog fondana

2 čačkalice

istiskivac kruga veci i manji

istiskivac za cvetic

jestiva boja crna i bela 

tanka četkica

silikonski kalup za mašnu

nožić za fondan

modla za krug 6 cm

 Tanko rastanjiti plavi i rozi  fondan, iseći modlom za krug pa odseći nožićem jedan deo kruga, kao na slici. Nalepiti na cakeslices.

 

 

Napraviti od iste boje fondana veću lopticu 1cm i manju lopticu od 5mm. Od veće loptice formirati valjak na jednom kraju uži na drugom deblji. Na debljem delu pomoću alata udubiti da izgleda kao da je šuplje. Drugu lopticu izvajati kao glistu i saviti tako da dobijete ručkicu. Sa malo vode zalepiti.

 

 

Sa belom bojom nacrtati tufnice.

 

 

Napraviti malu lopticu od tamnije rozog fondana i nalepiti kao nosić. Od belog fondana napraviti šapice. Nožićem napraviti useke na šapicama.

 

 

Od bele kugle napraviti izduženi oblik suze, u koji blago utisnuti zaobljenu alatkicu kao na slici. Od svetlo rozog fondana nalepiti u unutrašnji deo uveta. Čačkalice prepoloviti, polako zabosti na vrh sladoleda i staviti uši. 

 

 

Zalepiti oči i nacrtati bele tačkice i obrvice. Na dnu sa leve strane dodati dva žuta cveta i listiće, kao na slici.

 

 

 

 

Pomoću silikona za mašnice, napraviti mašnicu od tamnije rozog fondana pa staviti zeki u rozom čajniku. Po želji vezati satensku mašnicu za štapić.

 

 

Fotografije: Ivana Prodanović

 

 Povezani članci