Trend koji je prva predstavila Steve Auble iz Hey There Cupcake a koji je posle nekoliko godina upornosti  i ponavljanja dizajna u svojoj ponudi, konačno zaintrigirao i klijente iz našeg regiona.

 

 

   Krugovi od vafera poređani u grupama i različitim pozicijama, zalepljeni na stranice torte prave efekat zanimljive teksture bilo da su samostalni ili uz dodatak drugih dekorativnih elemenata kao što su lepeze, malo lišće i topera od pleksiglasa. 

    Prve torte koje su se pojavile u ovoj godini su najčešće bele, mada smo kod Steve imali prilike da vidimo i varijacije u bojama. 

 

 briannegabriellecakes

 

  Iako na prvi pogled jednostavan dizajn,  za koji je potrebno bar 4-5 sati rada (ha, ovo niste očekivali) potrebno je izrezane krugove preklopiti i spajati lepljenjem u pozicije koje će izgledati kao talasi. Negde bi trebalo više ili manje da su otvoreni (kao lepeza) i da su na vrhu tesno spojeni, a da je donji deo raširen i da izgledaju kao da grade krug. Kako bi izgledalo sa raznim bojama ili štampama ili u kombinaciji sa većim i manjim krugovima, videćemo možda sledeće godine ako trend opstane. Za sada su uhvaćene samo osnove trenda bez prevelikih varijacija.

 

Pogledajte nekoliko interesantnih primera.

Stevi Auble

 

Break4cake

 

Roseraé Cakes 

 

Heike Krohz

 

Moyasugarart Branka Vukčević

 

 

 

 

Marce Eguiluz

 

 

Moya magazin

 

 

 

 

Povezani članci