Poslastičarski poziv ne poznaje satnice i praznike! Radi se dok se posao ne završi, maksimalno uvažavajući klijente- bez obzira na umor, prehlade, praznike… Rekli bi da to mogu samo oni koji mnogo vole svoj posao, zar ne!?

Kad bi se postavilo pitanje šta bi tim ljudima olakšalo posao i ublažilo sav taj stres kroz koji prolaze, šta mislite da bi to bilo?

Kolegijalnost!!!

 

 

Ne postoji osoba sa kojom možemo podeliti težak dan na poslu, koja će nas potpuno razumeti, kao neko ko je iste te probleme iskusio! I ne samo probleme, nego i radost za dobro završen posao! Po primeru dama iz Kovačice i Padina, dva manja vojvođanska mesta, udaljenih svega desetak kilometara- problem kada se podeli nestaje a radost se delenjem još više uvećava! 

 

 

Svakodnevnom komunikacijom, unutar grupe na mesindžeru, dele savete i recepte i pomažu jedna drugoj ukoliko se neka od njih razboli ili je iz nekih drugih razloga sprečena da završi već primjenu porudžbinu. Pošto žive u komšiluku i dele iste mušterije, ukoliko već imaju popunjene termine ili smatraju da neka druga može bolje da odradi zadatu temu-  prosleđuju jedna drugoj bez ikakve sujete! Dešavalo se i da dekoracija jednostavno ne ide pa ne ide- koleginice odmah priskoče u pomoć, pa uz kafu i šalu torta bude završena za čas posla! Taj osećaj sigurnosti - smanjuje ogroman stres i još više produbljuje ljubav prema ovom pozivu! 

Nekada se desi da mušterija naruči tortu i zbog nekih razloga ne dođe po nju… Za njih čak ni to nije razlog nervoze! Takve torte obavezno završe na licitaciji u humanitarnoj organizaciji opštine Kovačica, koju inače i podržavaju učešćem na manifestacijama na kojima sva prikupljena novčana sredstva od kolača idu u humanitarne svrhe.

Šta reći osim- Svaka čast dame!!!


MagazinMoya

Fotografije: Lidija Brtka @irenaondrik @janababuhna68 @suzanne_sretenovic @makymarija @musavatorta @vierkatrnovski @povolnazuzana

 

 

Povezani članci