Uz prijateljski odnos prema kupcima i klijentima, kroz radionice i kontinuiranu podršku IRCA gelato majstora i pastry chefova, kompanija Intercom iz Podgorice dočekuje ljetnju sezonu

 

 

     Krajem maja, Intercom iz Podgorice u saradnji sa kompanijom IRCA iz Italije, održao je dvodnevni workshop za klijente u prelijepom ambijentu hotelskog resorta Ruža vjetrova u Dobrim Vodama. IRCA linija Joygelato italijanskog sladoleda, koja je nastala 2015. godine, za ovih sedam godina postigla je ogroman uspijeh. Razvojem i tehnološkim pristupom, tj. istraživanjem u laboratorijama fabrike IRCA, dobili su vrhunske sirovine za pravljenje italijanskog sladoleda, kako softa tako i zanatskog sladoleda. 

 

 

     Gost predavač, masterchef Luka Marogna pobrinuo se da kroz praktičnu prezentaciju demonstrira izradu aktuelnih kao i najnovijih ukusa programa Joygelato kao i da odgovori na mnoga pitanja vezana za samu proizvodnju sladoleda. U opuštenoj i nadasve prijateljskoj atmosferi uz druženje, rad i razmenjivanje utisaka pružene su sve informacije koje su zanimale posjetioce iz različitih struktura proizvodnje sladoleda, od hotela do prodavaca. Uz masterchef-a Luku, novi prezenter Intercom-a Miloš Zlatičanin, detaljno je objasnio tehnološke procese i odnose masnoća mlijeka, razlike u doziranju kao i koliko je bitno korišćenje emulgatora.

 

 

     Svi mliječni sladoledi, koje su posjetioci imali prilike da probaju, rađeni su sa novom bazom Passion PRO 100 - IRCA, koja sadrži nehidrogenizovane biljne masti i garantuje sjajan ukus uz kremastu i gustu strukturu. Predviđena je za izradu sladoleda, kako u hladnom tako i u toplom procesu. Naš favorit za ovu sezonu je Speculas sladoled - hladna varijacija najpopularnijeg belgijskog keksa, u kojoj dominira cimet.

     Demonstracija izrade prvog ukusa posebno je obradovala sve prisutne koji rađe biraju punije i jače note. Konstatovali su da novi čokoladni ukus - Ekvador, koji sadrži čak 72% kakaa, može da zadovolji ukuse i najprobirljivih hedonista! Dok je drugi ukus, ovoga puta klasični italijanski sorbeto na vodi bez ikakvih dodataka, sa svježim malinama, zadovoljio fascinaciju laganijim, osvježavajućim notama.  

     Osim toga na workshop-u posjetioci su imali priliku da probaju preko dvadesetak ukusa sladoleda - od Vanila Madagaskar Burbon pa sve do glavnog favorita prošlih sezona Pistaci 100%.

     Još jedan novitet na našem tržištu - brend Dobla, koji je od 2018. godine u vlasništvu IRCA, predstavljen je u okviru workshop-a. Na ovaj način kompletiran je celokupan segment gotovog proizvoda, koji će sjutra krasiti rashladne vitrine širom Crne Gore.

 

 

      Da je ovo samo početak lijepog, edukativnog druženja, naglasili su iz kompanije Intercom i najavili da će svi njihovi klijenti, kako postojeći tako i budući, imati priliku da dobiju podršku od strane IRCA gelato majstora u sledećih nekoliko mjeseci. Naime jednom mjesečno, u okviru nedelju dana, masterchef Luka Marogna sa ekipom svojih kolega, obići će klijente Intercom-a, da na licu mjesta demonstriraju izradu novih ukusa, kao i da pomognu u rešavanju eventualnih problema. Prvi dolazak planiran je od 20-tog do 24.juna. Pored gelato majstora u planu je dolazak i pastry chef-ova kao i Dobla predstavnika. Ovim projektom podrške, kompanija Intercom želi, koliko je najviše moguće, da približi kvalitet, asortiman i način primjene svim svojim klijentima i da im olakša način poslovanja. 

 

 

 

Moyamagazin

Fotografije: Intercom

 

 

Povezani članci